0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Vi har smagt seks fastelavnsboller – og det svinger fra topkarakter til ikke særlig lækker

Hele to produkter scorer topkarakter i testen af årets fastelavnsboller med wienerdej og flødefyld. De viser på hver sin måde, hvordan fastelavnsboller kan laves til perfektion – enten helt klassisk eller topmoderne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Bækgaard
Foto: Mikkel Bækgaard

Bagerne gør meget ud af de flødeskumsfyldte fastelavnsboller i år. Det gælder både de helt nytænkte, moderne udgaver og de mere klassiske fastelavnsboller.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan skal den perfekte fastelavnsbolle være? Helt klassisk og fyldt med flødeskum og lidt sveskemarmelade? Eller mere moderne med solbærstøv på toppen og en wienerdej, der nærmest sprøjter af smør?

Det er spørgsmålet, da Politikens to testdommere smager sig igennem seks forskellige fastelavnsboller af den slags, som består af wienerdej fyldt med flødecreme.

Det er svært at afgøre entydigt, da kampen om sejren til sidst står mellem to boller fra henholdsvis Meyers Bageri og Hart Bageri. Begge fastelavnsboller er decideret fremragende og scorer hver seks tjektegn ud af seks mulige fra begge dommere – men ellers kan de næppe være mere forskellige.

Helt klassisk er bollen fra Meyers, der ender med at tage sejren takket være en lavere kilopris. Den afsøger ikke nyt territorium, men viser, hvor godt en fastelavnsbolle kan smage, når håndværk og råvarer er i top. Selve bollen er tydeligt bagt med smør, fyldet er en fløde-vanilje-creme, og inde i midten gemmer der sig en god portion sveskemarmelade, som får de to dommere til nærmest at gå i ekstase:

»Åh, den er med svesker. Årh, hvor er det dejligt. Yes, mand! Det ser man ellers så sjældent«, lyder det højlydt fra madskribent Mira Arkin, der er den ene af de to dommere.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter