0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skuffede dommere om karrysupper: »Godt, at der står karry på dem. Ellers kunne man komme i tvivl«

Supper er på hitlisten over varer, som danskerne har købt mest af under coronanedlukningen. Men Politikens testdommere er ikke helt vilde med supermarkedernes karrysupper. Enten smager de af for lidt eller alt for meget. Som forbruger er det umuligt at vide, hvad man får med hjem.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Klaus Gottfredsen
Foto: Klaus Gottfredsen

Drop den færdiglavede suppe og lav den i stedet selv, lyder rådet fra en testdommer.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En er pureret, så der ikke er noget at tygge på. En anden er fyldt med kylling og grøntsager. En tredje er lysegul og mild, en fjerde er mørkebrun og kraftig som en sovs. Så vil du have karrysuppe til aftensmad, skal du vide, om du er til den kokosagtige, den milde, den kraftige eller den med bid. For karrysuppe er et meget vidt begreb, viser det sig i Politikens test.

»De her supper er så varierede i smagen, at man skal være varsom, når man køber dem. Jeg er virkelig overrasket over, hvor bredt udvalget er. En karrysuppe er ikke bare en karrysuppe«, lyder advarslen fra testdommer, fødevareekspert og sensoriker Michael René.

»Vi er blevet vant til karry fra mange dele af verden. Derfor er det nok vigtigt, at man signalerer, om suppen er dansk, thai eller indisk i sin karrysmag. For hvis man som forbruger tror, at man får en karrysuppe, der smager hen ad boller i karry, så bliver man nemt skuffet. Der er supper her, man lige så godt kunne have kaldt thai eller daal«, siger kok, kogebogsforfatter og testdommer Christine Bille Nielsen, der mener, at producenterne i højere grad burde kalde supperne det, de er.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere