0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

»Jeg har tændt ild til det flere gange«

Det ændrer måden, du spiser på. Det ændrer måden, du sover på - og går på. Det ændrer ALT. Siger dem med store mængder hår i ansigtet. Fotografen Lasse Bak Mejlvang har været til VM i skæg.

Der var kejserlige overskæg, gedeskæg og freestylefuldskæg.

Der var  skæg inspireret af Dali, guerillaledere og ungarske soldater fra det 16. århundrede.

Der var hårvækst. Overalt.

I 2015 blev det sjette officielle VM i skæg afholdt i Østrig.

350 mænd fra 22 lande – blandt dem arkæologer, hipstere, ingeniører og pensionister med rigtig god tid – stillede op. Med hver deres historie om at have skæg.

Fotografen Lasse Bak Mejlvang tog en omfattende serie portrætter af de skæggede mænd. Billeder, som i 2016 vandt en Award of Excellence ved en af de helt store, internationale fotokonkurrencencer, 'Pictures of the Year International' - og som har været udstillet på Brandts i Odense.

Fra 28. juni til 2. august vil fotoudstillingen SKÆG kunne opleves i Øksnehallen i København. Mere info her.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Madison Rowley, fotograf, 30 år, fra Portland, USA. »Sådan helt lavpraktisk ændrer det måden, du spiser, sover og går på«.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Jackie Lynn Ellison, 32, Austin, Texas, USA. Arbejder i butik. Kategori: Kejserligt overskæg (verdensmester) »Nogle mennesker stopper op og ved ikke, hvad de skal gøre af sig selv, når de ser mig. Andre vil gerne have taget et billede sammen med mig, købe en drink til mig eller være min ven. Men jeg styler også mit overskæg hver evig eneste dag. I forvejen er mit skæg en smule tegneserieagtigt, så der skal en vis stil og en bestemt personlighed til for at blive taget seriøst«.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Kim Løvenskjold Elm, 42 år, Roskilde, Danmark. Har egen frisørsalon. Kategori: Naturligt fuldskæg. »Jeg har altid haft skæg. I 2009 sad jeg med nogle gutter, som jeg arbejdede med på Roskilde Festival og snakkede om, om jeg ikke skulle lade skægget gro til næste festival. Og det gjorde jeg så. I otte måneder. Og så blev det stort. Rigtig stort. Det kan være utrolig besværligt - for eksempel når jeg får mit skæg i klemme i køkkenskufferne, og jeg har også tændt ild til det flere gange under madlavning. Men det er det hele værd. Jeg går i graven med et fuldskæg«.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Blaine Reeves, 30 år, Loomis, USA. Maskinmester. Kategori: Naturligt gedeskæg. »En ven tog mig med til en skægkonkurrence for fire år siden. Planen var, at vi bare skulle hygge og drikke. Men pludselig blev mit navn råbt op. Min ven havde tilmeldt mig, uden jeg vidste det. Og så vandt jeg. Fra da af var jeg bare hooket på skæg. Og det er for vildt, hvad det har gjort for mit liv. Jeg rejser verden rundt til konkurrencer. Og laver velgørenhed, hvor vi samler penge ind til dem, der har det svært«.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Wolfgang Scheider, 59 år, fra Stuttgart i Tyskland. IT-ingeniør. Kategori: Naturligt overskæg (verdensmester i kategorien). »Allerede da jeg var 19 år, var Tom Selleck mit store idol. Han havde et lille overskæg, så det skulle jeg også have. Derefter var der tre kvinder, der på samme tid uafhængigt af hinanden, opfordrede mig til at lade overskægget gro. Min frisør, en kollega og min kone. Og jeg har ikke fortrudt det«.

Lasse Bak Mejlvang
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Max Pólzl, 27 år, Salzburg, Østrig. Arbejder for Red Bull. Kategori: Dali. »Hele mit voksne liv har jeg kæmpet for ikke at ligne én på 15 år. Skægget er med til at gøre mig ældre. Jeg har altid været fan af Dali, så det lå lige for at få et overskæg