0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn/In the pit
Foto: Jacob Ehrbahn/In the pit

Træningsdag. Tvillingebrødrene blev født i 1980, tre måneder for tidligt. Peder fik ikke nok ilt under fødslen.

De GJORDE det!

Her er præcis de 12 billeder af Team Tvilling, som Jacob Ehrbahn netop har vundet guld for i en af verdens helt store fotokonkurrencer, Pictures of the Year International.

Jacob Ehrbahns reportageserie vandt over 279 serier fra hele verden i kategorien 'Sports Picture Story'. Mandag aften blev de mange billedreportager først skåret ned til 48, så 22, 13 og 5 - hvorefter Team Tvilling løb med førsteprisen. Sammen med World Press Photo regnes Picture of the Year International for at være blandt verdens allermest prestigefulde fotokonkurrencer.

Svømmebilledet - nr. 6 i serien - vandt desuden guld som enkeltbillede i kategorien 'Recreational Sports'.

Over flere måneder fulgte Jacob Ehrbahn i 2014 de to brødre, Steen og Peder Mondrup, der tilsammen udgør Team Tvilling. Tvillingerne blev i 1980 født 3 måneder for tidligt, og Peder manglede ilt under fødslen. Steen fik fuld førlighed, mens Peder er spastiker, sidder i kørestol og har brug for hjælp 24 timer i døgn.

For godt to år siden tog de en forholdsvis vild beslutning: De ville gennemføre et halvmarathon sammen. I august kulminerede drømmen med, at tvillingerne under stor mediebevågenhed stred sig i mål ved KMD IRONMAN i København.

Jacob Ehrbahn har været på Politiken siden 2003. I 2013 blev han Årets Pressefotograf.

LÆS OGSÅ: Politiken-fotograf vinder guld i prestigefyldt konkurrence

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Svømmedistancen i en ironman er 3,8 km. Peder ligger i en oppustelig kajak, som Steen trækker efter sig ved hjælp af et seletøj.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Nogle måneder før ironman i København, deltager Team Tvilling i Øresund Triathlon - en halv jernmand. Men efter 20 km på cyklen må de udgå, da fem knuste bolte i tandhjulet foran får tandhjulet til at falde af. Brødrene venter to en halv time i dette vejkryds på, at deres storebror kommer og henter dem.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Stevns. Endnu en halv ironman. Steen skal bruge alle sine kræfter på at skubbe Peder op af en mudret bakke i et gammelt kalkbrud. Et sted på ruten, der får de fleste løbere til at gå.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Træningsdag. Peder og Steen er taget til Amager Strandpark for at træne svømning på den rute, der skal svømmes til det store KMD IRONMAN Copenhagen.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

På et tidspunkt var Steen på en måneds træningslejr i Australien, hvor en god ven har rykkede ham fra noget relativt ubehjælpsomt brystsvømming til powercrawl.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Efter en vellykket svømmetræning på Amager Strandpark tager Steen og Peder hjem og spiser aftensmad hos deres mor i Albertslund, hvor Peder skal overnatte. Dagen efter står den på cykeltræning.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Stee