0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ikke et ord om Marius ...

Den er ualmindelig smuk, hesten, som den ligger der med benene strittende formålsløst i vejret og dens indre omdannet til den rødeste sø, man kan tænke sig. Bid for bid skærer patologitekniker Frederik Andersen hesten i småstykker, for det er vigtigt at finde grunden til, at det ikke lykkedes at helbrede den.

Per Folkver, der er fotograf på Politiken var i den forgangne uge til dissektion på veterinærstudiet i København, hvor forskellige dyr jævnligt kommer under kniven.

Også grise. Kronisk purulent osteomyelitis, kronisk broncho pneument eller måske kronisk purulent artritis? Det siger sig selv, at det ikke er ligegyldigt, hvorfor grisen gik hen og måtte aflives. Det er vigtigt at skære i en af Danmarks største eksportvarer, for en obduktion kan afsløre meget om grisens velbefindende – eller mangel på samme.

Rundt om professor Henrik Elvang står 19 studerende. Alle kvinder, »... for vi har højere gennemsnit end drengene i gymnasiet. Når de er 16, så er de modne som en 14-årig, og de opdager først midt i 3. g, at der skal gode karakterer for at komme på dyrlægestudiet, og da er det for sent«, som en hvisker til mig. Derfor er kun omkring 10 procent af de studerende på uddannelsen mænd.

Der skæres og kigges, og ve den, der ikke svarer korrekt på professorens spørgsmål. Det tager fem et halvt år at blive dyrlæge, hvert år optages 180 elever, og de, der denne morgen er mødt op, er på deres 4. år.

Annonce