0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Siyuan Niu, Xinjiang, Kina
Foto: Siyuan Niu, Xinjiang, Kina

Manden og ørnen. Vinder af konkurrencens hovedpris.

Lige i øjet: Her er 30 af årets bedste iPhonebilleder

Den gamle mand og ørnen har vundet hovedprisen i årets IPPAwards, en international konkurrence for iPhone-billeder med deltagere fra 139 lande.

FOR ABONNENTER

Manden læner blidt sit vejrbidte ansigt ind mod ørnens næb. Han bruger sin hånd og sin stemme til at berolige den. Khalkhas-folket, som han tilhører, lever i bjergene i Xinjiang i det nordvestlige Kina og opfatter de vilde fugle som deres børn. De træner dem til jagt, men når ørnene kommer i parringsalderen, lader de dem flyve tilbage til naturen.

Billedet af den 70-årige mand og fuglen har netop vundet hovedprisen i den årlige IPPAwards, en international konkurrence for iphonebilleder. Konkurrencen, der er blevet afholdt de seneste 9 år, har deltagere fra 139 lande og er karakteriseret ved at uddele priser i 19 kategorier - blandt dem en nyhedskategori, men ellers er det i særlig grad motiver i den lidt blødere ende som 'mad', 'solnedgange', 'dyr' og 'landskaber', der tegner konkurrencen. Både amatører og professionelle fotografer kan deltage og er blandt de præmierede. Markant mange er fra Kina.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.