0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læn dig ikke ud! Han fotograferer trapper, så det svimler for øjnene

Verden fra rummet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Verden fra rummet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Okay, når alt kommer til alt, så er det jo bare trapper. Trin på trin på trin - konstrueret, så man skulle kunne betræde dem uden at blive det fjerneste svimmel.

Alligevel er det vanskeligt ikke at miste fodfæstet en anelse oppe i hovedet ( ... hvis dét kan lade sig gøre), når man ser den italienske fotograf Silvio Zangarinis billeder.

Hans fotoserie 'Stairs' udstilles lige nu i den italienske ambassadørbolig i København som en del af Copenhagen Photo Festival og er en række forunderlige, i stilen stramme, men i oplevelsen rundtossede fotografier af trappeopgange i paladser, museer og storbyhuse.

Her opløses virkeligheden i takt med gelænderet, der snor sig op - eller er det ned? - mellem etagerne. Og bliver til et eventyr i en sådan grad, at man ikke ville blive særlig forbavset, hvis Alice fra et vist eventyrland pludselig kom listende ned fra tredje sal.

Silvio Zangarini er optaget af arkitektur og af at åbne nye perspektiver med sit fotografi, siger han: »Jeg vil gerne vise, hvor forskelligt ting kan opfattes. Der findes ikke bare én sandhed om noget. Selv dét, vi tror, vi kender ud og ind, kan man pludselig se fra en helt ny og uventet vinkel. Hvis man vil. Der gemmer sig mysterier selv i det mest hverdagsagtige, det mest banale«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter