0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udmærket rawbar slingrer en smule i valsen

Niveauet svinger indimellem lidt for meget hos Raw 42 i Pilestræde – men meningen er bestemt god.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Råt. Raw 42 har bestemt konceptet og intentionerne i orden, men de smagsmæssige ambitioner indfries ikke helt endnu.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det rå er over os i køkkenet. Som ideologi, som helseretning, som trend.

Det er en særlig raffineret disciplin for flere gourmetkokke indimellem at gøre så lidt som overhovedet muligt ved råvaren – og slet og ret præsentere den som en rå-vare i en overraskende, men samtidig gerne simpel kombination.

Udsprang af katteeksperiment
Rawfood i sin mest ekstreme form er en livsstil, der går ud på kun at indtage mad fra planteriget, der ikke er blevet opvarmet højere end 42 grader.

Så er det optimale indhold af vitaminer, mineraler og enzymer bibeholdt; de nedbrydes nemlig ved opvarmning. Et af argumenterne for rawfood hentes i den amerikanske læge Francis Pottengers forsøg fra 40’ernes USA, hvor en del katte blev opdelt i grupper, som henholdsvis fik opvarmet og ikke-opvarmet mad.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere