På vej hjem i toget fra Aarhus blev jeg nødt til at billedgoogle Mols Bjerge + skovkvæg. Gør man det, er resultatet smukke lyse enge og grønne bakker beboet af rødbrogede og pjuskede køer.
Jeg havde netop spist en af skovkøerne på Restaurant Hærværk i Aarhus. Eller i hvert fald tre skiver af en endnu ikke kønsmoden skovtyr, som inden slagtning havde græsset på bakkerne og efter slagtning havde tørmodnet i tre måneder i køleren midt i restauranten. Jeg har aldrig besøgt Mols Bjerge, men det fik jeg vildt meget lyst til efter mit måltid på Hærværk.
Her fortalte restaurantchef og medejer Michael Christensen lidenskabeligt om ikke bare skovkvæget, der græsser for at sikre det fredede område mod at springe i skov. Han fortalte også om de mange andre überlokale råvarer, som restauranten i Midtbyen benytter. Om de rå rejer, som de har fået fiskeren til ikke at søkoge. Om smørret, de får leveret to gange om ugen, som skifter smag afhængigt af køerne. Og om Rene, der leverer havfriske hummere til Hærværk uden om de store fiskeauktioner.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her