0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny restaurant i Sydhavnens arbejderkvarter imponerer med »hysterisk« gode fjordrejer og fremragende naturvin

Man har ikke lyst til at forlade rødstensreservatet med de gode folk fra Spisestuen og deres uskabede omgang med god mad og vin.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sydhavnen var engang et godt sted at gå på slumsafari. Her kunne man gå ture gennem industrihavnen, hvor byen blottede sit maskinrum, og København viste sig fra sin grimmeste side. Fra de enorme skrotbunker ved Uniscrap, hvor biler, kraner og andre maskiner, der havde gjort deres pligt som tandhjul i byens fremdrift, lå som forvredet stål med strittende kabler, til graffitimuren bag H.C. Ørstedværket langs den gamle kulhavns kaj, der var overladt til den illegale kulturs egen dynamik.

I dag finder man ingen rustne spraydåser, der vidner om nattens rastløse produktivitet, for i 2013 blev muren raget ned for at skabe plads til 11 nye boligøer med 10-etagers karreer. Lossepladsen er også væk. Hele området er som højtryksrenset med klorin og Rodalon, og der er ikke spor af liv i gaderne mellem de attraktive kvadratmeter.

Så man skal lige holde vejret på cykelturen gennem den nye bydel på vej mod det gamle Sydhavn. Her i højhusenes skygge ligger de gamle karakteristiske rødstensbygninger langs gader, hvor livet stadig ligner en Kim Larsen-sang. Folk af anden økonomisk herkomst end middelklassen står og drikker flaskeøl omkring statuen af kvarterets æresborger, Anker Jørgensen, og på den anden side af Borgbjergsvej ligger Folkekirkens Nødhjælps supermarked WeFood, der sælger overskudsmad til lave priser.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts