Duften af hav og honningmelon var det første, der ramte vores næsebor.
Den stod som en sky over keramikskålen fyldt med østers og søpindsvin, der blev sat på bordet , da vi havde fundet os til rette på nyåbnede Iluka på Gammelholm.
De fire Gillardeau- og Fine de Claire-østers var af en kvalitet, der fik min medspiser til at fnise af begejstring. De kødfulde bløddyr smagte mineralsk af hav og flintesten.
Det var en overbevisende indledning på måltidet, men det helt store slagnummer var nu de færøske søpindsvin, uni. Eller, for at være mere præcis, deres gonader – de orangerøde reproduktive organer, der hænger som små sække i pindsvinets indre, når man klipper toppen af de piggede sataner.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her