Jeg havde ikke lige regnet med, at jeg skulle spise en af årets bedste italienske serveringer på en fransk restaurant.
Men åbenbart går de mere op i velsmag end i landegrænser på Brasserie Barner, for selv om kortet overvejende er frankofilt, har der sneget sig inspiration fra nabolandet ind hist og her.
Det kom til udtryk i en tallerken med bløde puder af gnocchi, den lille dumpling af kartoffel eller ricotta og mel, der først var blevet kogt saftig i saltet vand og derefter stegt i rigeligt smør på en glohed pande, så ydersiden var sprød og gylden, mens tænderne nærmest af sig selv kunne glide gennem det silkebløde indre.
I samme gyldenbrune farve lå små medaljoner af tentakler fra den ottearmede blæksprutte – Octopus vulgaris, som den så smukt hedder på latin – under et lag af frisk hjemmelavet pesto og knasende parmesan. Blækspruttens let seje kød var en interessant tekstur-partner til de flotte gnocchi, og det var en intet mindre end fremragende servering.
Men lad os lige skrue tiden lidt tilbage: Barner har holdt til i starten af Aarhusgade i et lille års tid, og flere uafhængige Østerbro-kilder har talt varmt og længe om stedet. Her kan man trygt gå hen, lød konsensus, hvis man leder efter en vellavet måltid, et godt glas vin og den slags varme værtskab, som lokalrestauranter skal overleve på. Mine forventninger var altså pænt skruet i vejret.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her