0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skal den virkelig smage sådan? Anmelderen blev slået omkuld af en syltet agurke-martini på ambitiøs Nørrebro-bar

Den sydeuropæiske hedvin er rykket ud af bedstemors barskab, og med Rudo har vi fået en af de mest ambitiøse vermouthbarer i Nordeuropa. Men både cocktails og indretning trænger til kærlighed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ikke mig, der har pruttet«. Det røg ud af mig, en slags panikudmelding, da ansigtet overfor trak sig sammen i en mærkelig grimasse. Men der var altså et eller andet, der lugtede. Heftigt. Synderen stod foran os: en martini med et skud ’fermenteret agurkevand’ oveni, nok et riff over den sjove picklemartini.

»Det kan ikke være meningen«, sagde min ven. »Måske er det vores smagsløg, den er galt med«, svarede jeg. Ellers ville de da ikke have serveret den for os, tænkte jeg for mig selv. Faktum var, at der svævede en gyllesky mellem os. Den vederstyggelige blanding smagte mest af umådelig salt cornichonsyltelage, og man blev nærmest tørstig af at drikke den. Jeg prøvede at holde vejret, tog tre små slurke, og de stod mig så i 33,33 kroner per styk.

Forhåbentlig var det en enlig svale, men ikke desto mindre sad jeg med en følelse af, at det ikke er cocktails, man skal drikke på Rudo. De indleder ellers menukortet, og det kan man jo så undre sig over. Ryk i stedet videre til det store udvalg af forskellig vermouth, der drikkes rent og er barens slagnummer. Man skal nemlig være godt gammeldags kedelig, hvis ikke man kan hidse sig bare en smule op over det imponerende udvalg, som Christian Puglisi – der også ejer Relæ, Manfreds og underboen Bæst – har skaffet hjem. Flaskerne stråler som pokaler på række i det flotte barområde, og det er en fryd for øjet, hvis man som jeg har en forkærlighed for sydeuropæisk gammel vermouthflaskeæstetik. Den udsigt nød vi dog ikke særlig længe, for her var der kun høje ubekvemme barstole og lige så høj musik, så vi rykkede ind i de tilstødende gemakker, et lidet charmerende festlokale a la forsamlingshuset i min fødeby komplet med bordfodboldbord i midten.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts