Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jens Dresling
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

cafékontrol Hyggeligt vaskeri med sjuskefejl

Den nyåbnede Laundromat Café ligger centralt i forhold til de mange spændende scener på Østerbro, men de kreative omgivelser har ikke smittet af på menuen.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På Østerbros nyåbnede The Laundromat Café må man glæde sig til efterårets teatersæson, for med adresse i Århusgade ligger den i umiddelbar nærhed af flere teatre.

Østre Gasværk, Dansescenen, Kaleidoskop 2 og Krudttønden ligger alle inden for fem minutters gang, og ingen af scenerne annekteres af seriøse cafealternativer, så der er grund til optimisme i Århusgade.

En anden grund til optimisme er cafeens koncept, hvis originale blanding af vaske- og spisehus allerede er testet med stor succes på Nørrebro, hvor søstercafeen med samme navn ligger i Elmegade-kvarteret.

Ligesom sin søster er den nye Laundromat Café gennemført indrettet. Denne gang med olivengrønne vægge, der er sat bevidst i spil med de grønlakerede stole og brune sofabænke.

Overalt hænger supersmarte lamper i samme grøn-brune toner. Maskinerne er i gang, og lyden af de snurrende tromler med taktfaste plask spreder en stemning af hjemlig hygge, der understøttes af bardiskens lange bogreol med flere hundrede brugte bøger til fri afbenyttelse.

Umiddelbart er der langt mellem de læseværdige klassikere, men så kan man i stedet læne sig tilbage og nyde musikken fra cd’erne, som cafeen får mikset af en islandsk dj.

Da vi spørger til den dystre berliner dub, får vi stukket en cd i hånden, som vi gerne må låne med hjem til nærmere studium.

Vi bestilte en omgang buffalo wings med bluecheese dressing og grøntsagsstiks (65 kr.) og en grillet burger (98 kr.) fra et menukort, der var overraskende uoriginalt med kold pastasalat, spaghetti carbonara, lun gedeost og croque madame, som egentlig bare dækker over en toast med skinke, ost og spejlæg.

Men hvad mangler i originalitet, kan jo opvejes i kvalitet. Det var bare ikke tilfældet, da tallerknerne stod foran os.

Burgeren var egentlig okay. Bøffen var saftig, og brødet var sprødt uden at krakelere ved berøring. Tomater og grønt var frisk og lækkert, men der var alt for mange tykke skiver rødløg, og icebergsalaten kom i sjusket helbladsformat.

Min medspisers buffalo wings var ikke pengene værd. De medfølgende grøntsagsstiks bestod af gigantiske bjælker af kinaradiser og bladselleri, som naturen har skabt dem med blade og trevler. Sjusket snarere end rustikt.

Vingestykkerne og de små lår havde tydeligvis oplevet en alt for hurtig tur fra frost til friture uden en koks kærlige ledsagelse. Næsten skind og ben, og ordinær smag.

Kaffen var til gengæld fremragende. Den spanske cortado (espresso med kun en lille smule mælk), er en sjældenhed blandt de københavnske cafeers italienske kaffevarianter, men her på stedet kunne de lave den til perfektion.

Sammen med den gode muffin med store chokoladestykker (28 kr.) sikrede den trods alt en god eftersmag i munden. Og mens den islandske miks-cd bød på et dubbet remix af Nina Simone, blev vi hængende og tog et slag backgammon, for der er hyggeligt i vaskeriet.

Konceptet holder også på Østerbro, men de levnede radisebjælker, alibikyllingen og de klodsede rødløg forstyrrede helhedsindtrykket, og derfor kunne vi ikke efterlade mere end tre store kopper.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips