Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med slidte designermøbler, børne- og bæredygtighed, jazz på anlægget og solceller til mobilopladning bliver det ikke mere kosmopolitisk korrekt end på Bing´s.  Foto: Martin Bubandt

Med slidte designermøbler, børne- og bæredygtighed, jazz på anlægget og solceller til mobilopladning bliver det ikke mere kosmopolitisk korrekt end på Bing´s. Foto: Martin Bubandt

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

kritik Ny café serverer guf til foræringspris

God stemning og en kvalitetsmenu med lavt prisniveau giver Bing's fem kopper.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kæden af røde, grønne, blå og gule pærer lyser under den hvid- og grønstribede baldakin her klokken lidt over ni en oktobermorgen, hvor træmøblerne står tomme uden for cafe Bing’s.

Kun et par hvin fra legepladsen med det kæntrede skib ’Trinidad’ overfor sætter lidt liv i morgenen på den blændede boulevard, som efter en kraftig renovering nogle år tilbage nu står med grøn midterrabat, boldbaner og bordtennisbord.

Døren står åben ind til hjørnecaféen, der er lys og rå med pudsede vægge og højt til loftet, hvorfra der hænger grønne og røde stofledninger med varmt glødende kæmpepærer for enden.

Ung Gaultier
Der sidder allerede et par på høje barstole i vinduet og drikker morgenkaffe. De har beholdt jakkerne på, for der er koldt i rummet, og vi vælger også at ignorere stumtjeneren og tager plads ved et af de blå, grønne og orange kvadratiske borde langs en pudedækket bænk ved vinduet.

Menukortet henter vi selv i baren tre trin oppe, hvor en ung udgave af Jean Paul Gaultier med affarvet hår og stribet sømands-T-shirt tager imod.

Udvalget er til at overskue, og priserne er mere end rimelige. Bing’s er først og fremmest et morgensted og byder på æg, grød, rugbrød og ost, den fedtfattige islandske yoghurtvariant skyr, kaffe, hjemmebagt brød og syltetøj.

Vi er tre og kan derfor prøve et bredt udsnit: en morgentallerken, en omgang æg med ristet brød, skyr med mysli og hjemmelavet syltetøj samt ristet brød med hønsesalat – for også at prøve et frokostindslag. Emmerflage-grøden med mælkeskum er desværre udsolgt. Dertil tre gange kaffe.

Selvbetjent appelsinpresser
Efter bestillingen har vi tid til at kigge rundt. En blåmalet triptrapstol, en gyngehest, hjemmeflikkede robotter, puslespil og en stabel turkise ministole indikerer, at børn er velkomne.

De vil sikkert også elske at være med til at presse appelsinjuice på den selvbetjente maskine. På bar-reposet står en dj-pult, men den er ikke i brug, og kun kvidren fra fugleburets to parakitter lyder ud i caféen.

Udenfor står caféens specialbyggede ladcykel med solcelleanlæg og vindmølle, der kan producere strøm, så gæster kan få ladet deres computere og mobiltelefoner op.

Vi venter et godt stykke tid, men så får den unge Gaultier selskab i køkkenet, og lidt efter lidt kommer der gang i sagerne. På en aflang hvid porcelænstallerken serveres et lille glas isvand, et større glas caffelatte og en smørsprød småkage. Kaffen (25 kr.) er god, uden at være pralende.

Foræringspriser
Så er der igen ventetid, før maden følger drypvist: en tallerken med et perfekt kogt smilende æg, lidt flagesalt, god smør og ristede trekanter af hjemmebagt groft rugbrød (til foræringsprisen 20 kr.), et lille glas med cremet skyr toppet med lidt mysli, honning og en syrlig hjemmelavet syltetøj (15 kr.). Delikat, præcist og indbydende.

Min ledsager får sin ’morgenmadstallerken’ fordelt på flere tallerkner: rugbrød og saftigt lyst brød med en elastisk krumme og god tyngde, små skåle med hjemmerørt chokoladecreme og syltetøj, lidt tør gruyere, en bid blød skimmelost, et godt stykke skinke, et lunt æg, en sprød og nybagt croissant og et glas skyr – til blot 85 kr.

Også det ristede brød med hønsesalaten er en glæde for ganen: Brødet har karakter, og hønsekødet er fuld af smag og nænsomt skilt med en gaffel, så den bevarer sin naturlige delikate struktur. Der er godt med champignoner i og på toppen et drys af knust bacon. Prisen lyder kun på 38 kr.

Vi sidder glade og spiser i stilhed, og da ejeren slutter sin mac til anlægget og toner fra en dæmpet jazztrompet bølger ud i lokalet, bliver øjeblikket nærmest gyldent. For at forlænge oplevelsen snupper vi en ekstra kaffe, et styk pain au chocolat og en kanelsnegl (15 kr. stykket).

Meyers Deli bør ryste i bukserne
Selv om Bing’s kun har været åben i halvanden måneds tid, er der mange, der finder vej sådan en onsdag formiddag. Nogle skal bare købe et brød med, andre slår sig ned med avis og morgenmad og et par hippe Vesterbro-chicks i høje støvler og stramme jeans snupper en croissant og kaffe, inden de haster videre ud i byen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og det vidner om, at Bing’s har det, der skal til, for at blive en succes: en uprætentiøs menu af en kvalitet, så selv Meyers Deli bør ryste lidt i bukserne.

Læg dertil en et lavt prisniveau, der gør, at man har råd til besøg til hverdag, og en venlig, tilbagelænet stemning.

Hvis Bing’s sætter lidt varme på radiatorerne og sørger for et mere jævnt serveringstempo, kandiderer stedet til en topplacering. Denne gang efterlader vi fem flotte kopper for den dejlige overraskelse på Sønder Boulevard.

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips