gave.  Beboerne omkring Balders Plads har med Røde Roses Kaffebar fået sig en gave til kvarteret.
Foto: Joachim Adrian

gave. Beboerne omkring Balders Plads har med Røde Roses Kaffebar fået sig en gave til kvarteret.

Cafeanmeldelser

Hyggelig kaffebar er en gave til Nørrebro

Røde Roses Kaffebar dufter af jul og har lækker mad, god musik og rimelige priser.

Cafeanmeldelser

Hvad ønsker man sig af en lille kvarterscafe?

Hyggelig indretning, lækker mad, god musik og rimelige priser, så man har råd til at komme uden at skulle tjekke saldoen på netbank først, er nogle af de helt oplagte punkter på listen.

Efter et besøg på Røde Roses Kaffebar på ydre Nørrebro kan man hakke af tjek, tjek, tjek og tjek.

Udenfor er der kulørte lamper under den røde baldakin, langborde foran facaden og udsigt til det tændte juletræ på Balders Plads. Det er næsten som at sidde midt i scenografien til en lokal tv-julekalender.

Ro på, nærvær og mildhed Inden døre i den lille toværelses lejlighed, der også fungerer som opsamling for en udflytterbørnehave, er der nu en helle af en cafe.

Her er hjemligt indrettet med en blød lænestol, fotokunst på væggene, ukurante fletstole i pangfarver, levende lys og friske hyacinter på lysegrønne borde, og i højtalerne dyb og dæmpet dubmusik.

Der er ro på, nærvær og mildhed. Flere af gæsterne ser da også ud, som om de er tæt på at vokse sammen med deres computere, lavmælt vennesludder og store kopper kaffe.

Delikat brunch
Et par trin oppe ad en trappe ligger køkkenafdelingen, hvor man fra en tavle kan bestille fra et lille udvalg af mad og drikke.

Det viser sig at være en god idé at spørge sig for hos kvinderne bag disken, da tavlen ikke altid er helt opdateret. Vi ender med brunch, en tapastallerken og en omgang gratineret gedeost.

LÆS GUIDE

Brunchen består af en brødbakke med skiver af rugbrød og et godt hjemmebagt surdejsbrød med svampet krumme, et par mini-pains au chocolat samt en tallerken med et lille glas yoghurt med sukkerristede havregryn og sirup, dejligt syrlig-søde råmarinerede bær, et perfekt pocheret æg med olivenknas som pynt, lidt tomatsalat med både bagte og friske cherrytomater – lækkert sød, surt og salt, nogle skiver frisk æble (et af de gode danske), bjælker af god ost med nøddekarakter og en skive lufttørret pølse.

Most med kapow
Alt i alt en rigtig delikat omgang til meget rimelige 75 kroner. Eneste anke er, at portionen nok ikke vil mætte en grovsulten gæst.

Dertil drikker vi en ’decembermost’ (30 kroner), som viser sig at være en molotovcocktail af en drik.

Den er presset af æble og ingefær og muligvis smagsat med en række krydderier. I hvert fald er den så eksplosivt stærk og kraftfuld, at enhver snigende forkølelse er skyllet ad Hekkenfeldt til. Kapow.

Kun geden skuffer
Tapastallerkenen (85 kroner) er et rart sammenrend af danske og spanske indslag.

To slags lufttørret pølse, en ramekin med lun, hjemmelavet leverpostej, hjemmesyltede rødbeder, ost (lidt hen ad Primadonna), en salat af marineret rød peberfrugt og fennikel i tynde skiver.

Kun serveringen med gedeost skuffer. Det er blot to skiver brød med ovnbagt gedeost på toppen med lidt cherrytomater og semi-dried tomater ved siden af.

Godt nok koster den kun 55 kroner, men hvor ville det have løftet serveringen og udseendet med lidt salat, oliven eller anden garniture.

En gave til kvarteret

Kaffen serveres i smuk Kähler-keramik, og både en kop glat, sort kaffe (25 kroner) og en latte (30 kroner) har god, fyldig smag og gør sig eminent sammen med et velvoksent kvadrat af husets chokoladekage med nødder og chokobidder (25 kroner). Beboerne omkring Balders Plads har med Røde Roses Kaffebar fået sig en gave til kvarteret. Og alle vi andre har fået en god grund til at komme på besøg. FACEBOOKRedaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce