Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tehus. Særlig teen imponerer hos Maude's.
Foto: Martin Lehmann

Tehus. Særlig teen imponerer hos Maude's.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glat café serverer en hæderlig morgenmad

Frederiksbergcaféen Maude's serverer rimelig mad i lidt upersonlige rammer.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med sit zebrastribede tapet og sine sortlakerede, rokokoinspirerede retrodesignmøbler ligner Maude’s en side i et boligmagasin. Hvad der jo ikke som sådan er noget ondt i.

Forbilledet kunne være et engelsk tea room, indretningsstilen er feminint romantisk, men i de lyse lokaler, der i godt et halvt år har huset Maude’s, bydes der også på andet end te.

Kaffe, for eksempel, og kager og sandwich og hjemmelavet toast.

Rimelig morgenmad
Vi beslutter os for at prøve morgenbuffeten, der til 59 kroner umiddelbart ser billig ud. Dog skal man betale 10 kroner ekstra, hvis man vil have et kogt æg, og te eller kaffe er ikke inkluderet i prisen.

Men det er stadig til at betale, man kan spise og drikke for en hund, hvilket vel ikke er så galt for den uhøjtidelige dagligstueoplevelse, der tilbydes.

Morgenmaden fejler ikke noget, men den hæver sig heller ikke over det, de fleste ville kunne komponere derhjemme efter en tur hos bageren og i supermarkedet.

Udsøgt rabarbermarmelade Buffeten er udstyret med lækkert og surdejssmagende fransk bondebrød med kerner fra Van Hauen, med udmærket ålerøget spegepølse, med en gennemsnitlig brie samt æble- og appelsinjuicer, der er fine nok, men heller ikke mere.

Desuden er der hjemmelavede minicroissanter, der desværre ikke er helt så fransk fuldfede i smørsmagen, som man kunne have ønsket.

Det bedste er rabarbermarmeladen, der smager hjemmelavet og krydret. Og husets egen blanding af grøn te og earl grey med ananas og rabarber.

Hipstere og macarons

Det svinger ellers lidt med graden af hjemmelavethed hos Maude’s.

De farvestrålende macarons, vi har købt, som ikke smager af meget andet end sukker, bliver for eksempel leveret ét sted fra, mens andre af kagerne kommer fra et andet sted ude i byen.

Nogle af kagerne laver de dog selv, som den yderst venlige, men lidt stressede tjener forklarer.

Han har travlt, for Maude’s er populært denne lørdag formiddag, og der er godt med gæster, der skal have skummet mælk og fyldt teposer: familier, osere, radikale ungdomspolitikere, der lægger strategi, og et par enkelte hipstere, minsandten. Underkogt æg I travlheden kommer vi og andre borde derfor til at vente lidt på vores æg. Til gengæld er mit æg underkogt, da det ankommer. Mere flydende, end hvad godt er.


Nå ja, det kan også ske derhjemme, at man ikke får kogt ægget helt nok, og det kunne man jo også bære over med og sætte sig til rette med avisen og synke ind i den afslappede dagligstuestemning, som Maude’s har forsøgt at ramme.

Men som desværre ikke helt rammer plet hos mig.

Med autotunet mainstream radiopop fra Rihanna og co. i højttalerne og med pynt i form af espressokander, biscotti, teblandinger og andet tingeltangel, som gæsterne skal fristes til at købe med hjem, bliver helhedsindtrykket simpelt hen en anelse glat og upersonligt.

Men god te og en morgenmad, der er solid uden at imponere.

Annonce

IBYEN