Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Caféen Sundet på Svanemøllehavnen er ikke et sted for folk sådan uden videre dumper forbi. Men det burde man, for det er som at tage et smut på ferie.
Foto: ADRIAN JOACHIM

Caféen Sundet på Svanemøllehavnen er ikke et sted for folk sådan uden videre dumper forbi. Men det burde man, for det er som at tage et smut på ferie.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

cafékontrol Øresundscafe laver enestående mad

Alle burde unde sig selv et besøg på Café Sundet i Svanemøllehavnen. Her nydes retter lavet fra bunden til en udsøgt udsigt.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundet er ikke et sted, hvor folk sådan uden videre dumper forbi.

Caféen, der åbnede for godt to måneder siden, ligger et godt stykke ude på molen i Svanemøllehavnen, og man skal vandre forbi ganske mange vippende både for at finde spisestedet, der holder til på første sal i et sortmalet træhus i de lokaler, hvor sejlklubben også har til huse.

Byens bedste terasse Alle burde dog unde sig selv et besøg. Maden er enestående. Og caféen har en af byens bedste terrasser, hvorfra man, hævet over byens grå asfalt, kan kigge langt ud over Øresunds bølger og de skibe, der maver sig rundt i den lille havn.

Den eftermiddag, IBYEN kiggede forbi, skinnede solen fra en knaldblå himmel. Stemningen var behageligt tilbagelænet som på et badehotel.

Der var windsurfere med vaffelis, sejlere og klip klap- klædte strandgæster. Ingen stress og larmende biler, højst et plask i ny og næ fra en nærliggende badebro.

Høje ambitioner kan smages
Ambitionerne i køkkenet er høje. Og det kan smages. Alle retter på kortet er så vidt muligt lavet fra bunden – sågar croissanterne, som kokkene selv bager.

I frokosten står den hovedsagelig på klassiske frokostretter såsom sild, hønsesalat og pariserbøf. Desuden er der sandwich og salater samt mere ambitiøse lune retter som ovnbagt jomfruhummer med basilikum og hvidløg.

Fantastisk sauce
Veninden og jeg overgav os hurtigt til en kæmpe portion Moules Marinières (98 kroner). De lune muslinger smagte dejligt frisk af hav. Der var ikke så meget som en enkelt lukket type blandt dem, og de var toppet med masser af krydderurter og gulerødder tilberedt i tændstiktynde strimler.

Saucen, muslingerne soppede i, smagte helt fantastisk: Den var cremet med masser af fløde samt et blidt balanceret twist af karry. En kurv med lune hjemmebagte flutes sørgede for, at der ikke blev efterladt mange dråber.

Saftig rødspætte og frisk ål
Rødspættefileten (84 kroner), som vi siden satte gaflerne i, var vendt i lysebrunt rugmel og stegt let på panden – ikke i friture, selvfølgelig, men smør – så den stadig var saftig.

Den blev serveret sammen med et par lækre grove skiver hjemmebagt kernerugbrød og husets rustikke super remoulade indeholdende knasende stykker af gulerod og broccoli.

Ålen – som kokken selv havde flået i køkkenet – var mindst lige så god (89 kroner). Frisk og fed på den helt rigtige måde, røget på gammeldags maner i en jernovn, så den havde en blid salt smag. Den lå sammen med en gang røræg, der var cremet i konsistensen, som den slags nu engang er bedst.

Mums!
Kaffen blev serveret i en praktisk lille termokande (30 kroner per person), så den ikke blev kold, og desserten var en udsøgt hjemmelavet tærte med syltede jordbær og rabarber toppet med en sofistikeret vanilje-lime creme.

Lækkerierne lå på en lækker, svampet mazarinbund, hvor man kunne smage de små knasende stykker mandler i dejen. (69 kroner) Mums!

Som et smut på ferie

Café Sundet er uden tvivl bedst i solskin. Indenfor er det sparsomt møblerede rum dekoreret med malerier af vippende skuder. Til gengæld er der et vinduesparti, der får én til at føle, at man sidder midt på havet.

Café Sundet vipper mellem at være en café og en restaurant. Men priserne tager ikke livet af pengekatten, idet der serveres dagens ret til 125 kroner som eksempelvis biksemad, fiskefrikadeller eller gammeldags oksesteg med tyttebær. Det tager ikke mere end tyve minutters tid at cykle fra Rådhuspladsen til Svanemøllehavnen. Alligevel føles det som at komme et smut på ferie. Det kan varmt anbefales.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips