Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Joes juicepressere har forrygende travlt, men der går ikke mange minutter, før der er serveret.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Celebritykæde presser højoktanjuice i stressende omgivelser

Joe and the Juice serverer god juice, o.k. billig mad, men skuffende kaffe.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man aner hensigten og bliver ilde til mode«, sagde kloge gamle Goethe, hvilket efterhånden ikke giver mening længere, idet alt efterhånden er konceptualiseret.

Således også udskænkning af presset frugt, som foregår fra brandede udsalgssteder på nogle af byens mest celebre adresser. Juice er i dag ikke ensbetydende med noget importeret koncentrat fortyndet med vand og solgt på kartoner; det er snarere videnskab og wellness.

Kæden Joe and the Juice, der for et par år siden kom på alle avisernes forsider, fordi en såkaldt celebrity-rocker blev forsøgt myrdet i en af etablissementets filialer, er blandt de fremmeste pushere af alskens næsten alkymistiske blandinger med opfindsomme navne.

LÆS OGSÅ

Og afdelingen ved Bremerholm-udgangen i Magasin du Nord – som faktisk kun er den ene af to afdelinger i det hæderkronede og hårdt prøvede gamle varehus på Kgs. Nytorv – vidner om en stor interesse for produkterne.

Juice i Daft Punk-tempo
En ganske almindelig mandag eftermiddag er der rygende travlt med fire-fem friske fyre i konstant aktivitet bag disken.

Presningen af juicen og fabrikationen af sandwicherne foregår i et tempo, der er lige så heftigt som den dunkende hedonistiske house-musik, franske Daft Punk pumper ud gennem højttalerne, men som helt åbenlyst går hen over hovederne på juicebarens kunder, der for manges vedkommende da heller ikke befinder sig aldersmæssigt i nærheden af acid house-generationen.

GUIDE

De er snarere kommet, fordi Joes hensigt er til at leve med: høj kvalitet i højt tempo til fornuftige priser. For der går ikke mange gange fem minutter, fra man har afgivet sin bestilling og betalt, til der er serveret.

O.k. billigt
En sandwich koster en lille halvtredser og et glas juice omkring de fyrre slag. Det er faktisk ikke ret meget nu om stunder, hvor et par ristede med brød og en Cocio på Café Fodbold løber op i en 70-kroneseddel. Slet ikke i betragtning af, at sandwicherne er uhyre delikate og juiceblandingerne decideret vanedannende.

Og napper man et stykke kage og en kop kaffe, vælter det heller ikke budgettet.

GUIDE

Godt nok havde ’Joe’s club sandwich’ med kylling lige så meget at gøre med den klassiske klubsandwich, som dansk medisterpølse har med kosher (den manglede eksempelvis karrydressing og bacon), men den smagte dejligt, selv om kyllingekødet var en temmelig maskinudbenet og cervelatpølselignende affære.

Det samme var tilfældet for en avokado, tomat og mozzarella-ting. Begge dele blev serveret i en lækkert toastet, flækket fuldkornsbolle og serveret med håndtag, lige til at spise.

Kedelig kaffe

En ’pick-me-up’ med banan-hindbær-æble’ var virkelig delikat, og en ’keep-the-doctor-away’ bestående af gulerod, æble og masser af frisk ingefær var ualmindeligt opkvikkende og meget, meget velsmagende: sød, syrlig, skarp og læskende. Lige hvad man trænger til, når det er for tidligt til fadøl. Kaffen var til gengæld skuffende. En dobbelt espresso (25 kr.) i et papkrus var for stærk, for varm og sjusket lavet. Og et stykke gulerodskage med flødeostglasur på det jævne.

LÆS OGSÅ Det er lidt kedeligt for helhedsindtrykket. For når man helt tydeligt satser på at gøre det så godt, så godt med frugten og maden med friskhed og kompetence, så skurrer det, at kaffen får så stedmoderlig en behandling.

Også fordi kvalitetskaffe er noget, man efterhånden forventer sig de fleste steder; jeg mener, 7-Eleven serverer faktisk en mere end anstændig kop kaffe; det samme gør indtil flere tankstationer. Derfor bør man også forvente, at Joe and the Juice kan levere mokkaen, selv om fokus ligger et andet sted. Ellers skal man tone rent flag og erklære sig som koffeinfri zone.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Spis! Drik! Se!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser