Fastfood. Hemmeligheden bag Fiskerikajens fish'n'chips er frisk fisk og på pomfritsiden friske kartofler.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Fastfood. Hemmeligheden bag Fiskerikajens fish'n'chips er frisk fisk og på pomfritsiden friske kartofler.

Cafeanmeldelser

Fiskebar serverer ægte fastfood med sublim remoulade

Fiskerikajen i Torvehallerne laver friske fish'n'chips, der smager himmelsk.

Cafeanmeldelser

De fleste af os kender fornemmelsen efter at have indtaget en omgang fiskefilet med fritter og en bøttefuld industriel remoulade: flov både på egne og fødevareindustriens vegne.

For hvordan i alverden kan noget så enkelt som stegt fisk med dybstegte kartofler og en krydret dressing være degenereret til friturestegte karklude og formstøbt kartoffelmos garneret med en alt for sød gul masse, der består af dårlig majonæse og syltet hvidkål?

LÆS OGSÅ

Måske siger det en hel masse om samfundet, at det er kommet dertil.

Men det fortæller også noget om den udmærkede fiskeforretning og snackbar Fiskerikajen, at den har taget den engelske spise fish’n’chips til sig og givet den både ære og værdighed. Hatten af for det.

Friske fisk og kartofler
Forskellen på vores fiskefileter og englændernes er, at vi bruger panerede skrubber, mens briterne vender torskefisk i pandekagedej.

Og hemmeligheden er frisk fisk og på pomfritsiden friske kartofler. Ikke noget med præfabrikeret fisk og frosne fritter. Hvis det skal være ordentligt, skal det være helt friskt.

Det er det hos Fiskerikajen. Fisken er delikat og velstegt, dejen sprød og ikke for tyk og fritterne tydeligt håndskårne.

Det vil sige, at man har en fornemmelse af fisk og rodfrugt, ikke af transfedt, rasp og pulvermos.

Sublim remoulade

Men prikken over i’et er remouladen, der i Fiskerikajens fortolkning er meget tæt på det sublime.

Den er ikke solgul og silikonefugemasseagtig, men bleg, syrlig og med en distinkt smag af estragon og cornichoner samt lidt finthakket løg. Og den er en del af prisen på 65 kroner.

Med en cola til slipper man med 80 kroner, og så er man bedre kørende end med diverse meals og andet slam.

Det er ægte fastfood og fineste kvalitet. Og så lever man med, at det ikke lod sig gøre at finde en siddeplads inden døre.

Det smagte nemlig himmelsk under åben himmel. Ingen grund til at være flov. FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce