0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

Fiskebar serverer ægte fastfood med sublim remoulade

Fiskerikajen i Torvehallerne laver friske fish'n'chips, der smager himmelsk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian (arkiv)
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Fastfood. Hemmeligheden bag Fiskerikajens fish'n'chips er frisk fisk og på pomfritsiden friske kartofler.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste af os kender fornemmelsen efter at have indtaget en omgang fiskefilet med fritter og en bøttefuld industriel remoulade: flov både på egne og fødevareindustriens vegne.

For hvordan i alverden kan noget så enkelt som stegt fisk med dybstegte kartofler og en krydret dressing være degenereret til friturestegte karklude og formstøbt kartoffelmos garneret med en alt for sød gul masse, der består af dårlig majonæse og syltet hvidkål?

Måske siger det en hel masse om samfundet, at det er kommet dertil.

Men det fortæller også noget om den udmærkede fiskeforretning og snackbar Fiskerikajen, at den har taget den engelske spise fish’n’chips til sig og givet den både ære og værdighed. Hatten af for det.

Friske fisk og kartofler
Forskellen på vores fiskefileter og englændernes er, at vi bruger panerede skrubber, mens briterne vender torskefisk i pandekagedej.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce