Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hængeudsted. Dag H på Østerbro får stor ros for kaffen.

Hængeudsted. Dag H på Østerbro får stor ros for kaffen.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smådyr café serverer småkedelig Pariser-stemning

Café Dag H på Østerbro udmærker sig for sin kaffe. Til gengæld er burgeren og fritterne ikke helt i top.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Café Dag H, som ligger midt i Østerbros mest parisiske omgivelser, hvor Øster Farimagsgade, Østerbrogade, Dag Hammarskjölds Allé, Claessensgade og Øster Søgade løber sammen i det trafikale morads, der går under navnet Lille Triangel, har, siden etablissementet slog dørene op under navnet Café Amokka, været en integrret del af livet på Upper Østerbro, som et centralt mødested for østerbroere og tilløbende af allehånde slags.

Fremragende akustik
Kaffen har altid været stedets primære raison d’être, og faktisk kunne man der få højkvalitetskaffe en rum tid, inden kaffebølgen for alvor tog land i termokandelandet.

Men maden – såvel aftenmenuerne som caféserveringerne – har også altid haft en pænt høj kvalitet, blandt andet var etablissementet i mange år kendt for sine nærmest skulpturelt udførte sandwich.

LÆS OGSÅ Menukortet er omfattende, men med et overvejende fokus på traditionelle caféserveringer – og om aftenen let restaurantmad; det, kokkehuekollegerne ville kalde for ’bistrokøkken’. Prisniveauet er i den smådyre ende, og selv et glas vand koster en tier. Interiøret er pænt uden at være prangende, og serveringen høflig, sortklædt og elegant i sin fremtoning. Musikken i højttalerne var sært upassende en omgang julehits – men det så ikke ud til at forstyrre nogen, fordi akustikken er så tilpas fremragende, at man faktisk ikke lægger mærke til baggrundsstøj eller for den sags skyld samtale ved de andre borde. EastBronx Burger Burgeren, som kaldes for en EastBronx Burger, koster 145 kr., hvilket er en del. Og den er ikke af en kaliber, der får en til at fare i blækhuset og affatte postkort til venner og bekendte om, at den må de bare prøve.

Småkedelig sesambolle - kaldet brioche - i den sødlige ende, smurt med chilimayonnaise uden karakter. Sprødstegt bacon, agurkesalat plus fritter, som måske nok var håndlavede, men til gengæld havde fået for meget for halvdelens vedkommende.

Hertil en skål med chilimayo og en med Heinz – specificeret, som var det Sevruga-kaviar eller et udsøgt condiment fra Fauchons på Place de Madeleine i Paris.Vi valgte den i kyllingeversionen, og det stegte kyllingebryst var okay stegt, men smagte ikke rigtig af noget, hvorfor det samlede indtryk var lidt a la nattelivet i Fiskedamsgade.

Stedets svar på fiskefilet med fritter er en Fish Burger til samme pris, og fisken var en hårdt stegt og paneret panko i briochebolle med fritter og en friskedressing, der smagte som sød remoulade.

Fritterne led af samme problem som den til burgeren: brankede. Og atter en mangel på karakter og spændstighed i smagen. Kunne blendes og bruges som babymad.

Burde være et flagskib

Et tilbud på menuen hedder Husmandskost (125 kr.), og det aktuelle tilbud var hakkebøf med bløde løg, sovs, kartofler og agurkesalat samt spejlæg.

Tilberedt rigtigt kan denne ret være en himmerigsmundfuld, men det var desværre ikke tilfældet her. Ingredienserne fejlede ingenting og var tilberedt professionelt. Men der manglede salt og krydderi, ligesom man måtte klare sig uden engelsk sovs, som ellers hører til en hakkedreng.

Faktisk var agurkesalaten det eneste, som sad lige i skabet med den rette sursøde balance og sprødhed. Resten var forglemmeligt og tilpas mættende. De fleste køkkenskrivere kunne have gjort det mindst lige så godt til en tredjedel af prisen.

LÆS OGSÅ Til gengæld er der stor ros til stedets kaffe. Espressoen er, som den skal være, og filterkaffen er også glimrende. Tilmed til en rimelig pris, henholdsvis 30 kr. for en dobbelt espresso og 29 for en kop ordinaire. Et par svenske mineralvand stod i 36 kr. flasken, og det er den onde lyne mig i overkanten for vand. Alt i alt må konklusionen være, at Dag H er okay, men mangler både fantasi, kant og ambitioner. Hvilket man burde kunne forlange til de priser og med den beliggenhed. Det burde være et flagskib, men er bare et okay hængeudsted for den kreative del af middelstanden.FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer