Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En burger på tanken. I virkeligheden er en burger bedst, når den er helt enkel, og det er den på Gasoline Grill. Måltidet fortærer man ved et par klapborde udenfor. Sådan. Og smagen er i top.
Foto: Thomas Borberg

En burger på tanken. I virkeligheden er en burger bedst, når den er helt enkel, og det er den på Gasoline Grill. Måltidet fortærer man ved et par klapborde udenfor. Sådan. Og smagen er i top.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tankstationsgrill serverer burgere uden bullshit

Gasoline Grills bud på den klassiske amerikanske hamburger kandiderer til titlen som Københavns bedste.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skulle ikke meget mere end et par bidder af en cheeseburger til, før spørgsmålet trængte sig på, hvis det ellers kunne finde vej for smeltet ost, dressing og kødsaft i kæften:

Er Gasoline Grill den nye førstemand på burgerscenen i København?

Man skal være varsom med at tage ordene i brug, for københavnerne er glade for og har omtrent lige så mange holdninger til burgeren, som hovedstaden har cafeer og spisesteder med den kulinariske evergreen på menuen. Og det er mange. Uhørt mange.

Antallet af burgersteder af mere eller mindre klassisk karakter lader til at være eksploderet de senere år. Kæder som Bronx og Halifax har udvidet til snart sagt alle hjørner af byen, ligesom flere kokke med franske stjerner på skulderen har forsøgt at perfektionere sandwichen.

Foto: BORBERG THOMAS

Alligevel er der fortsat et godt stykke vej mellem de mindeværdige burgere i byen. Alt for mange steder kræver for mange kroner for en burger, der typisk vil for meget. Den københavnske burger overkompliceres ofte med alt fra soltørrede tomater til tzatziki, og det kræver typisk assistance fra et stålbestik at kæmpe sig vej gennem.

I virkeligheden er burgeren bedst, når den er simpel. En let sødlig og blød bolle, der omgiver få sprøde grøntsager og en saftig bøf af friskhakket oksekød. Kødet må ikke undervurderes. Burgeren skal desuden være til at gribe om med en enkelt hånd.

Bollen er også mums!

Sådan er burgeren på den nyåbnede Gasoline Grill på Landgreven. Navnet skal man tage bogstaveligt, for burgerbaren er åbnet i butikslokalet på en tankstation, som stadig er i funktion.

På Gasoline Grill bestiller man sin mad ved en skranke, der betjenes af et par friske og småarrogante unge mænd, og får den udleveret i brune papirposer, hvorefter man kan fortære maden ved et par klapborde udenfor. Nul bullshit.

Vi prøvede en cheeseburger, en butterburger og en vegetarisk variant – foruden de pommes frites, som bare hører sig til, men i virkeligheden blegnede ved siden af hovedattraktionen. Ikke fordi de som sådan var dårlige. Jeg er selv mere til de lange og tynde af slagsen end de bølgeformede 90’er-fritter, som Gasoline Grill har valgt at servere, men kartoflerne var tilstrækkeligt saltede og i øvrigt serveret med en frisk hjemmerørt chilimayo, der sparkede godt til ganen.

Nej, de tre burgere havde bare ikke brug for assistance.

Foto: Thomas Borberg

Den fremmeste af de tre varianter var butterburgeren, hvor bøffen – det økologiske kød hakkes hver morgen – havde fået en god klat smør i sidste øjeblik. Det lyder ikke af noget særligt, men smørret bandt kød og brød sammen i en saftig symbiose.

Og bollen! Så vidt vides som det første sted i København har Gasoline Grill valgt at bruge en såkaldt potatoroll, der får sit svampede kendetegn fra lidt kartoffelmos i dejen. Hvor den ellers lovpriste briochebolle risikerer at krakelere undervejs, lukkede potatorollen sig som en hinde om saften fra kødet.

I stedet for oksekødsbøffen var vegetarburgeren udstyret med stegte asparges toppet med en mild cheddarlignende ost, rødløg, icebergsalat, bøftomater og syltede agurker. Når aspargesene grilles hårdt, træder umamien frem – og vi glemte for en stund (næsten) alt om kød. Ros for at vælge denne løsning frem for en erstatningsbøf af f.eks. soja.

Vi skyllede ned med en ingefærkrydret hjemmelavet lemonade og en chokolademousse, der var lys og mild i smagen. Gasoline Grill glimrer ved at være et af byens fremmeste burgersteder.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer