0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmeldelse: Ny café serverer Vesterbros måske bedste morgenmad

Cafeen serverer udelukkende mad i skåle – både smoothies og gourmetgrød. Selv om der roteres om en mode- og helsetrend, bliver der hverken spillet smart eller prædiket.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

På Vesterbro kan man få tidens fotogene modemad, breakfast bowls. Om det skal være helserigtig med bær eller sødt med karamelsauce, bestemmer man selv. Foto: Finn Frandsen

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det virker næsten for hipt til at være godt.

En ny café med navnet Bowl Market serverer udelukkende mad i skåle. En idé, der formentlig er opstået med inspiration fra diverse fitnessblogs og yogaguruers hjemmesider med fokus på madens effekt på kroppen.

Her har man længe kunnet se en strøm af lækre, farvestrålende fotos af madskåle, der strutter af vitaminer, proteiner og antioxidanter – helt uden gluten, selvfølgelig.

Og især de instagramtrendende acai-bowls, hvor frugt – med ’super-bærrene’ acai (udtales ’a-saj-i’) som fast ingrediens – blendes med is til en tyk smoothie, hældes op i en skål og serveres med smukt anrettede ’toppings’. Altså et sirligt låg af for eksempel kokosflager, pecannødder og friske eller frosne bær.

Godt ser det ud, men smager det af noget?

Jeg hører ikke til dem, der udelukkende gider at spise noget, fordi det er godt for mig. Smagen har førsteprioritet. Så måske er Bowl Market for hipt til at være godt, tænkte jeg. Og tog fejl.

For her i den stramt indrettede og hyggelige café lige ved Vesterbro Torv får man bydelens måske bedste morgenservering lige nu.

Menukortet er enkelt: Man kan vælge mellem havregrød, trekornsgrød eller de kolde smoothie-skåle til morgenmad. Enten beslutter man sig for tre slags topping til sin grød, eller også tager man en af de forprogrammerede versioner. Som for eksempel den med rabarberkompot, estragon og olivenolie.

Pil kakaoen af kortet

Vi freestylede og endte med en dessertdejlig og indtagende omgang. Havregrøden i sig selv er den bedste, undertegnede har smagt. Som i nogensinde. Den koges frisk til hver bestilling af grovvalsede biodynamiske gryn, den har et fint bid, en mild, nøddeagtig smag og har i det hele taget meget lidt at gøre med den klistrede og ærligt talt ret kedelige substans, som jeg i al hast bikser sammen derhjemme hver morgen.

Og toppingen … Mmm. En rosarød, syrligt-sød hjemmekogt rabarberkompot, struttende friske blåbær og – ahem, kig væk, helseguruer – karamelsauce. Der er tænkt over opbygningen, for der er ikke bare toppings på toppen, men også i et mellemlag, så man ikke sidder med en grød uden smagsgivere, når man er nået halvvejs. Godt arbejde.

Når det gælder acai bowls, anbefales nybegyndere at tage en ’WTF?’. Altså en What The Fruit?, en cremet, blålilla og iskold masse af acai, guava, jordbær og banan med mysli, bananskiver, blåbær, kokosflager og agavesirup på toppen. Børnevenlig blid i smagen. Frisk, sød og blød.

’That’s Nuts’ kræver dog mere tilvænning. Den er ikke sød og er med sit indhold af acai, mandelmælk, rå kakao og peanutbutter toppet med blandt andet dadler, valnødder og pecannødder en mere speciel servering. Den er fint afstemt med kakao og det salte jordnøddesmør og knas fra nødderne, men ikke en servering, man labber i sig med slubrelyde. I hvert fald ikke ved første møde.

Vi runder af med kaffe og varm kakao. Mens kaffen, en cortado brygget på bønner fra det stolte lokale risteri The Coffee Collective, var dejligt kraftig og samtidig raffineret syrlig, var kakaoen for slap. Alt for lidt kakaosmag og for meget som en smeltet Kinder Mælkesnitte tilsat varm mælk.

Pil den af kortet, hvis det ikke kan gøres bedre. Den kan ikke hamle op med resten af niveauet.

Et niveau, hvor man mærker, at hver smukt pyntede skål tilberedes med omhu. Et niveau, hvor de engagerede indehaverne gør sig umage for at give hver en gæst en fin oplevelse. Et niveau, der fik mine fordomme gjort til skamme. Vi siger tak for madskåle.

Læs mere:

Annonce

Læs mere