0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Cafékontrol Røde Kors' økojoint er et besøg værd

Ungdommens Røde Kors har åbnet non profit-caféen Zusammen på Frederiksberg. Der kan man få billig økomad og pleje samvittigheden på én gang.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Zusammen er pakket ind i anonyme mursten, men inden for bliver man mødt af et farvechok. Her er vi i den gennemført rødt indrettede lounge på vej mod cafeen.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For en god måned siden slog Ungdommens Røde Kors dørene op til deres nyindrettede nonprofit-café på indre Frederiksberg. Alt overskud går til arbejdet med udsatte unge, og cafeen styres af frivillige kræfter. Et prisværdigt initiativ, men holder kvaliteten mon, diskuterede vi på vej mod destinationen.

Indbydende ser det i hvert fald ikke ud. Zusammen ligger i stueetagen i en rød murstensbygning, der tidligere husede P3, men nu mest af alt ligner et kommunekontor. Ikke nogen indbydende caféstemning at spore der.

'Burker' og hirsebryg
Vi faldt for en ’burker’, som Zusammen ynder at stave det, samt en omgang nordiske tapas. Dertil to læskende drikke: en Cranberry Collins (tranebærjuice, sour mix og danskvand til 30 kr.) og en Schnitzer Bräu (glutenfri og brygget på hirse til 35 kr.).

Den store rektangulære tapastallerken ankom med en blini (lille tyk pandekage) med masser af lys rosa stenbiderrogn, fed øko-cremefraiche og finthakket rødløg, fint rullede skiver spegepølse med masser af smag samt røget laks. Derudover var der en skive stærk, cremet blåskimmelost og to bjælker af en dansk biodynamisk ost, som hed noget i retning af Hotte Christian, som blev serveret med en sød chutney.

Delikate farver
Alt var fint anrettet, så serveringen (75 kr.) både smagte og synede delikat. Vi fik masser af brød med god krumme og bid til. Eneste anke var, at blinien ikke var hjemmebagt og heller ikke lunet. Og en rigtig krakiler ville nok også mene, at der var en overvægt af ost, hvis man skal se på tallerknens balance.

Burgeren bestod af en gylden bolle med en meget saftig, rød bøf (stegt præcis som ønsket), tomater og friske salatblade. Den var smurt med både en virkelig god (hjemmerørt?) mayonnaise og ketchup og smagte, som en rigtig burger skal. Et fund til kun 60 kr., selv om de fleste burger-entusiaster nok gladelig vil betale ekstra for lidt ovnkartofler eller pommes frites ved siden af.

Bagefter nappede vi lige en runde Trivial Pursuit mere og dertil bradepandekage fra det økologiske bageri Det Rene Brød. Dagens udvalg bestod af mandelkage med sprød top og chokoladekage, og begge stykker (18 kr.) var store og friskbagte.

»Hvad er en cafe au lait?«

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts