Cafeanmeldelser

2 hjerter fra Ibyens cafékontrollant: Svensk kædecafé serverer dyr klassens time-kage og tørre sandwiches

’It’s a wonderful day’, proklamerer en stor café ved Nørreport. Men dagen ville blive mere wonderful, hvis man gik et andet sted hen og drak sin kaffe.

Cafeanmeldelser
FOR ABONNENTER

En kvalitetsbevidst cafékunde drives kun mod en kædecafé, hvis det pisregner. Ellers søger man mod et mindre, personligt sted, hvor indehaverne har mere end profit på hjerte, når de slynger kaffe og mad over disken.

Men det plaskede ned, så vi gik i ly på Coffee Industry Sweden, der ligger så praktisk lige ved Nørreport Station, og cafeen, der er flyttet ind i den tidligere boghandel, er kæmpestor, så der er næsten altid plads til endnu én, der har brug for tag over hovedet.

Det havde en masse turister også fundet ud af. På de mange brune lædermøbler og i sofaerne sad grupper af veninder på weekend-getaway og grupper på studietur og rørte rundt i kopperne og ventede på bedre vejr. Vi gik frejdigt til disken og bestilte løs fra udvalget, der både rummer salater, croissanter med fyld af brie (en variant, undertegnede ikke har set siden 1990’erne), kager, smoothies, wraps og mere endnu. Man bestiller, betaler, får udleveret og bærer så bakken ned på plads. Postevand tapper man – kvit og frit – selv fra en hane. God stil. Point for det.

Store kurve med appelsiner, citroner og ingefær skal fortælle kunderne, at her får man sunde, friske måltider, og reoler med litteratur, nips i form af olivendåser og kagekrukker og levende lys skal give cafeen charme. Men sorry: Det virker bare beregnende. Som en kulisse, der postulerer: Nu hygger du fandme! Det gør det ikke bedre, når øjet flere steder falder på skilte med positiv psykologi i form af udsagnet ’It’s a wonderful day’. Hold da selv ferie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce