Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cafeen Konsjös ligger bag store vinduer med udsigt til leben og forbipasserende på Frederiksberg.
Foto: Mads Nissen

Cafeen Konsjös ligger bag store vinduer med udsigt til leben og forbipasserende på Frederiksberg.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cafékontrol: Sublim kaffe og skuffende rugbrød i nyt hej-hej-vindue på Frederiksberg

Ibyens cafékontrollant har været forbi den nyåbnede kaffebar Konsjös, der er rykket ind med bæredygtig profil på hjørnet af H. C. Ørstedsvej og Danasvej.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er, som om visse hjørner i byen er ramt af dårlig karma. Lige meget hvad der åbner, er det, som om det ikke kan bide sig fast. Heller ikke selv om der både er sol og en jævn strøm af kaffe- og croissanthungrende mennesker.

Hjørnet af H. C. Ørstedsvej og Danasvej er et af de hjørner – eller for at være korrekt er det ikke et egentligt hjørne, men mere en bue i vejen, hvor forskellige cafékoncepter har forsøgt sig de senere år.

I begyndelsen af måneden blev navnet ændret fra Apartment 38 til Konsjös, der – gætter jeg mig til – er en pudsig måde at stave til conscious, altså bevidst, på. Sikkert i betydningen miljøbevidst. På kortet finder du te fra regnskoven, og på facebooksiden står der, at »Konsjös har egen import af kaffe, vin og te fra små producenter, der tager vare på jorden og menneskerne, der arbejder på den«.

Foto: Mads Nissen

Vi begynder virkelig godt med kaffen, der giver kroppen et morgenchok og skyder al træthed ud. Bønnerne er fra Burundi, og vi er ude i en mørk ristning, der vækker alle sanser, men stadig har en fin frugtighed, så kaffen bliver afstemt og balanceret.

Bønnerne er fra Burundi, og vi er ude i en mørk ristning, der vækker alle sanser, men stadig har en fin frugtighed

Vi bestiller en ny omgang, og denne gang har baristaen valgt, at vi skal prøve en lysere ristning, der er mere mild og afrundet, men stadig med en dejlig syrlighed. Point for at lade os prøvesmage forskellige varianter. Der er også store point for selve serveringen.

Kaffen kommer i en beige kop, der er fabrikeret af restprodukter fra kaffeproduktionen. Det er smukt design, og så er den tilmed rar at røre ved, da hænderne ikke bliver brændt. Bæredygtighed og kvalitet i en smuk forening.

Rugbrøddet var en ommer

Udefra skilter Konsjös ikke med noget spiseligt, men udvalget er overraskende stort. Der er både morgenmadsklassikere som æg, skyr og chiagrød, salater og rugbrødssandwich med pålæg fra den lokale slagter Lars.

Croissanten (20 kroner), der er bakeoff, er sprød og saftig, æg og rugbrød (29 kroner) er verdens mest simple servering, og det stiller krav til råvarerne. Ægget er o.k. kogt, men brødet minder desværre om den pakke, jeg i desperation køber i Rema, når alt andet er udsolgt. Det bliver kun lige reddet på målstregen af en omgang ristning, og det er næsten en fornærmelse, når byens brødudvalg aldrig har været bedre.

.
Foto: Mads Nissen

.

Salt fra en bøsse hjælper heller ikke ægget på vej. En lille smule smør og et drys havsalt havde løftet det med længder. Bedre går det for skyr med hyben og hjemmelavet granola, der næsten ligner en trifli med de orange lag hyben og det sprøde knas på toppen. En lille morgenmadsluksus for 29 kroner, skyllet ned med sublim kaffe.

En lille morgenmadsluksus for 29 kroner, skyllet ned med sublim kaffe

Hipsterfaktor

Det er mindst tre år for sent at bruge Umlaut i cafénavnet. Höst, Väkst og Köd har været der. Indretningen grænser til det anonyme med trælameller på bardisk og bagvæg, rå vægge og nogle røde stole som de eneste farveklatter. Til gengæld er det store vindue med direkte udkig til Danasvej et perfekt hej-hej-vindue.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Pris vs. kvalitet

Kaffen er brygget med kærlighed og godt håndværk, og de 39 kroner for en veltillavet latte er godt givet ud. Morgenmad med kaffe, æg og skyr kan klares for 100 kroner, og frokostsalater, der er vegetariske, koster 89 kroner. Det er gennemsnitlige cafépriser uden de store overraskelser på kortet.

Foto: Mads Nissen

Dommen

Konsjös har virkelig fat om kaffen ,og når solen bevæger sig i retning af eftermiddag, er det et virkelig godt spot til både kaffe- og vindrikning. Derfor har det potentiale til at blive et godt, lokalt sted, der nok serverer den bedste kop kaffe på H.C. Ørstedsvej. Men konkurrencen er hård, og der skal være mere skarphed i hele oplevelsen fra æg til brød.IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?