Saften løb ned ad mine fingre, selv om den luftige, gyldne briocher gjorde sit bedste for at opfange en del af godheden. Bare det nu ikke dryppede ned i kræmmerhuset med fritter og ødelagde deres sprødhed!
Burgeren fyldt med en stor langtidsbagt portobellosvamp med hvidløg og skiver af smørblød aubergine penslet med sød rødløgsmarmelade, syltede agurker, sprøde salatblade og en røget ’ost’ var præcis så juicy og smækfuld af smag, som man kan drømme om. En burger, der kiler sig ind på min top 10-liste.
Vi sad i tusmørket under en blå baldakin med lyskæde på den nyåbnede burgerbar Eden Jaxx på Rosenvængets Allé, den lille posh gade på Østerbro, der ikke længere er præget af grønthandlere og gemene kiosker, men en sushibar, en fancy butik med tøj til småbørn og nu et vegansk fastfoodjoint.
Vi havde stået i kø for pladserne på de smalle metalstole, for indendørs er der ret kedeligt og mørkt, selv om indehaverne har forsøgt at funke det op med store fotos af Københavns brogede byliv på væggene og sukkulenter på bordene.
En lille luge ud mod gaden betyder også, at man på praktisk vis kan bestille udefra og få sit et burgerfix uden at skulle hive et mundbind op af baglommen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind