0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Østerbro har fået et nyt stort bageri. Og deres mazarinkage er et hit

Smør, sukker, citronskal. Madeleinekager og mazarin. Østerbros nye, store bageri går efter de klassiske smagsoplevelser og rammer rent. Det er godt, men også lidt kedeligt, skriver Ibyens anmelder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg

Den veganske chokokage (foto) skuffer, selv om den ser smuk ud, skriver anmelderne. Men mazainkagen er et hit.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kogebogsfænomenet og kokken Trine Hahnemann har skrevet om og lavet bæredygtig, smagsrig og indbydende mad lige så længe, som jeg har interesseret mig for det. Og når hun med et snuptag forvandler sin relativt nye deli og restaurant på Sankt Kjelds Plads til et økobageri helt i tråd med coronatidens kagesult, står et besøg højt på must try-listen.

Udenfor giver store parasoller og blomsterkasser løfter om snarlig udeservering, men indtil videre må man pænt tage mundbind på og spritte af ved indgangen, hvis man vil købe brød, kager, lemonade, kaffe eller te to go.

Et par unge piger bag disken fylder gesvindt fine lyserøde æsker med de ønskede godter, man peger ud, og brygger en flat white to go på minuttet. Temperaturen er perfekt ramt – varm, men ikke brændende – og så er bønnerne lækkert friskristede, kan man smage.

Forkælelse er også dækkende for oplevelsen, da brødet pakkes ud derhjemme. En mazarin (35 kr.) i form af en lille cylinder med tykt, mørkt chokoladeovertræk på toppen, der knækker, når man bider, og har en dyb chokoladesmag, der bliver i munden som kontrast, når man bider ned i kagen med et fugtigt indre og masser af mandel og smørsmag. Den er – gudskelov! – ikke for sød. Det er ellers tit der, det tipper for mazarinkager.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere