Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Mikkel Borg Bjergsø løber ofte hen over Cykelslangen ved Fisketorvet. Men han er træt af de mange kommentarer, som han ofte får fra cyklister, der føler, at de ejer hele byen.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mikkel Borg Bjergsø: »Pisserenden er blevet noget ... ja, pis«

Brygger og barejer Mikkel Borg Bjergsø savner duften af ølbrygning på Carlsberg. Han synes Indre By er et alt for kaotisk og upersonligt sted og så drømmer han om at kunne bo i udlandet hen over vinteren. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad kendetegner dit kvarter?

»Jeg bor på Rahbeks Allé på Frederiksberg, der ligger blandt en masse gamle villaer og det gamle Carlsberg. Frederiksberg er en meget konservativ kommune, men jeg elsker, at der er så roligt og landligt, der hvor jeg bor«.

Har du et stamsted?

»Jeg tror, at jeg har været på den kinesiske restaurant Fu Hao i Colbjørnsensgade minimum 500 gange. Jeg har spist ’dim sum’ i alle byer i verden og har endnu ikke fundet noget, som kvalitetsmæssigt kan måle sig med den, de laver dernede. Jeg er kommet der, siden jeg lærte min kone at kende for 17 år siden, og i dag er det næsten vores anden spisestue. Vi føler os lige så meget hjemme der, som når vi spiser hos os selv«.

Hvor i byen dufter der bedst?

»Det gjorde der i mange år omkring det gamle Carlsberg, når vinden stod i den rigtige retning, og man kunne lugte, at de bryggede øl. Da jeg begyndte at brygge hjemme i mit køkken, hang den samme sødlige duft i væggene flere dage efter, jeg havde brygget«.

»Min kone syntes ikke altid, det var lige sjovt, at alt hendes tøj lugtede af malt, men for mig var det et tegn på, at der blev brygget øl. Nu går jeg ned i Kødbyen til min egen bar Warpigs, hvis jeg savner duften. Her bliver der brygget øl direkte i restauranten«.

Jeg plejer at kalde dem for cykelfascister

Hvilken årstid synes du bedst om i byen?

»Om sommeren er København den fedeste by i verden. Der er en meget mere afslappet stemning end om vinteren, hvor danskerne er meget indelukkede. Om sommeren spirer humøret. Lige så meget hader jeg København om vinteren, hvor alt er ucharmerende. Jeg gad godt at bo et andet sted om vinteren«.

Hvordan bruger man bedst en solskinsdag i København?

»Af en eller anden grund skinner solen altid i Kødbyen, og så er der mange gode restauranter dernede«.

Hvad er det værste sted i København?

»Jeg kan simpelthen ikke holde Indre By ud. Jeg kan godt lide Magstræde og de gamle brostensbelagte gader, men jeg synes, at Pisserenden er blevet noget ... ja, pis, og at den første del af Strøget er helt forfærdelig. Det er så upersonligt og kaotisk. Fyldt med butikker, der sælger noget møg og dårlig mad til overpriser. Jeg prøver så vidt muligt at undgå at komme derind«.

Hvor synes du, byen er mest farlig?

»Jeg har indtryk af, at hvis man går inde på Strøget om aftenen, skal man ikke kigge for meget på nogle typer, før man kan komme i klammeri. Ellers synes jeg, København er en rimelig sikker og afslappet by. Medierne er ret gode til at fortælle om, hvor farligt der er på Nørrebro og Vesterbro. Viktoriagade, hvor jeg har flere af mine barer, blev engang kåret til den værste gade i København, men jeg har aldrig følt mig utryg der«.

Hvad kan gøre dig rigtig vred, når du befinder dig i København?

»Det er helt klart cyklisterne. Når man løber meget, som jeg gør, føles det ofte, som om man er i krig med cyklisterne. Jeg plejer at kalde dem for cykelfascister. De her folk tror, at de ejer hele byen, fordi de sidder på en jernhest. Jeg ved godt, at man ikke må løbe på Cykelslangen ved Fisketorvet, men det er klart den hurtigste vej. Hver gang jeg gør det, bliver jeg mødt med kommentarer og tilråb, og det synes jeg er unødvendigt, så længe jeg ikke generer nogen. For jeg løber lige så hurtigt, som de cykler. Senere kan man møde den samme cyklist, som kører over fortovet«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad gør dig flov i København?

»Jeg skammer mig tit over serviceniveauet. Folk er uforskammede, og servicen herhjemme er gennemsyret af, at mindstelønnen er så høj. I USA, hvor folk er afhængige af drikkepenge, kan servicen godt gå over gevind, men det er også rart at føle, at de ikke bare kan stå og være skideligeglade. Hvis man er ansat i serviceerhvervet, er det for at yde en service«.

»Jeg har rigtig mange udenlandske gæster, som ikke forstår, hvordan man kan tage et job og så samtidig virke, som om man synes, det er det værste job i hele verden«.

Hvad synes du, København mangler?

»Noget mere mangfoldighed og nogle flere gode etniske restauranter, hvor man kan få noget ordentligt sushi eller vietnamesisk og mexicansk mad. Jeg synes ikke, det er interessant at gå ud at spise i København længere, fordi mange restauranter ikke gør sig umage med at gøre maden autentisk. Vi lever i en globaliseret verden, hvor det ikke er særlig svært at skaffe de rigtige råvarer, men det virker, som om folk er for dovne. Og kunderne er også ligeglade«.

Læs mere:

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt