Til Haven Festival kan du bl.a. opleve mandestrip, prosecco og en The National-sang på repeat i seks timer i streg.

Til Haven Festival kan du bl.a. opleve mandestrip, prosecco og en The National-sang på repeat i seks timer i streg.

iBYEN

Fra striptease til sommersne: Ibyen dykker ned i de kunstneriske indspark på Haven Festival

Haven Festival ser sig selv som ét stort installationsværk, og det kan ses i kunstprogrammet, der både byder på mandestrip, lysshow og snemusik.

iBYEN

Haven Festival vil ikke være en traditionel festival.

Helt fra starten har ambitionen været at bygge broer mellem bryggere, kokke og musikere, og festivalen ser sig selv som ét stort installationskunstværk. Men Haven Festival forsøger ikke kun at udforske og udfordre de traditionelle festivalrammer igennem musik- og madprogrammet. Den vil også give publikum alternative, kunstneriske oplevelser.

Haven Festival har derfor krydret programmet med tre kunstneriske bidrag fra den visuelle kunstner FOS, den danske komponist Hans Abrahamsen og den islandske multikunstner Ragnar Kjartansson.

De kunstneriske indspark spænder stilmæssigt bredt og inkluderer både striptease og klassisk musik.

Striptease og klavermusik

Den islandske multikunstner Ragnar Kjartansson har sin helt egen, ret utraditionelle bar på Haven Festival. Den har han givet navnet ’Dope og Korruption’ og dedikeret til gode, gamle Istedgade.

Her vil han forsøge at skabe en bodega- og stripklubstemning med et luksuriøst twist af prosecco, sicilliansk arancini (friterede brødkrummebelagte riskugler med fyld) og trøfler. Ragnar Kjartansson vil selv opføre en striptease, og der vil være klassisk musik på klaveret. Desuden venter der et par ’suprise acts’ på barscenen.

Kjartansson er i de senere år blevet verdenskendt for sine videoinstallationer og musikbårne performances, og det er ikke første gang, at han arbejder sammen med Dessner-brødrene fra indierockbandet The National. Copenhagen Contemporary viste sidste år Kjartsanssons videoværk ’A Lot of Sorrow’ fra 2013, hvor The National spiller nummeret ’Sorrow’ om og om igen seks timer i streg.

Denne gang er det dog Ragnar Kjartansson selv, der er i centrum, når han smider tøjet for gæsterne i Dope og Korruption.

Improviseret og lysdirigeret musik

Den visuelle kunstner FOS’ musik- og performanceprojekt ’Small White Man’ kombinerer lys og lyd i samarbejde med producer og musiker Nis Bysted.

Konceptet består i en helt unik og improviseret koncertoplevelse, hvor et ensemble på seks musikere bliver dirigeret af et lysshow.

Hver af de seks musikere har et sæt af to lamper foran sig, og FOS agerer så dirigent ved at styre lyssignalerne. Et rødt lys betyder, at den enkelte musiker kan spille frit og lede musikken, et blåt lys betyder, at musikeren skal følge musikken, og slukket lys betyder, at musikeren skal stoppe med at spille.

På den måde bliver musikken skabt spontant på stedet til seks koncerter a 2 x 20 minutter.

Snemusik i rå omgivelser

Den danske komponist Hans Abrahamsen har modtaget hyldest og prestigefyldte priser over hele verden. Sidste år modtog han eksempelvis en af de største internationale priser for ny musik, ’Grawemeyer Award in Music Composition’ som den første danske komponist nogensinde, og bare et par måneder senere modtog han så Nordisk Råds Musikpris 2016.

Lørdag formiddag kan man til arrangementet ’Snow in Summer’ opleve hans hovedværk ’Schnee’ i rå, industrielle omgivelser på Haven Festivals satellitscene i kunsthallen Copenhagen Contemporary. Her vil det irske ’Crash Ensemble’, dirigeret af den amerikanske Alan Pierson, fremføre Abrahamsens smukke snemusik.

Værket ’Schnee’ varer en times tid, og efterfølgende vil Hans Abrahamsen dykke ned i værket i samtale med Bryce Dessner fra The National til en artist talk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce