Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Benals jomfrukoncert var på Ideal Bar i 2014. Siden da er det kun gået opad. Forleden vandt duoen hovedprisen ved P3 Guld.
Foto: Henriette Dæhli

Benals jomfrukoncert var på Ideal Bar i 2014. Siden da er det kun gået opad. Forleden vandt duoen hovedprisen ved P3 Guld.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Benjamin fra Benal: »Det er et hårdt liv, hvis man ikke har fundet den der skraldgrinende lykkefølelse i det, man laver«

Benjamin Hav fra hiphop-duoen Benal, der lørdag aften spiller i Vega, elsker duften af gran og synes, at vi burde arbejde mindre. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»På Østerbro ved Søerne. Der er jeg født, og jeg har kun flyttet mig nogle få gader fra mit barndomshjem«.

Hvad er særligt ved dit kvarter?

»Det er meget stille. Vi bor lige ved siden af en kirkegård. Jeg kan godt lide, at jeg kan spille på Vega, og så kommer jeg hjem til roen på Østerbro og kunne lige så godt befinde mig i en lille by i Vestjylland. Mine forældre er fra Harboøre, men flyttede herover, lige før jeg blev født, så jeg har nok det der forblæste husmandsgen i mig og er en, der har brug for at stå ved et læhegn mellem markerne og stirre. Der er lidt af det her, hvor jeg bor«.

Har du et yndlingskvarter?

»Jeg har ikke et regulært yndlingskvarter. Det fede ved at bo på Østerbro er, at jeg har ro, men kan tage ind til de steder, hvor der sker noget mere. Når der skal være fred, skal der være fred. Det er vigtigt for mig. Men jeg vader meget rundt til Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro. Hvert sted kan sit«.

Går du i byen?

»Jeg vil gerne holde mit arbejde inden for kontortiden. Og i weekenderne spiller jeg meget ude, og så drikker jeg noget rom med dem, der er der. Sidste gang, jeg var i byen, var efter Grøn Koncert sidste år, og det var i Odense på en klub, der hedder The Gym. Det var helt vanvittigt«.

Hvor går du selv hen og hører musik?

»På Vega, helt klart. Det er placeringen et sted i byen, hvor det summer. Chancen for at se en mand med en sjov hat er jo større der end på Østerbro. Måske er det min indre vestjyde, der siger, at jeg gerne vil se manden med den sjove hat. Og Vega er jo Københavns musikhus. Det er et meget specielt hus, et arkitektonisk flot sted, lyden i den store sal, og den har de fede koncerter. De bedste koncerter, jeg har set, har været herinde. Så sidder jeg oppe bagved på balkonen. Jeg kan godt lide at sidde og observere. Det er, som om mit sanseapparat er mere vågent, når jeg sidder stille. Derfor kan jeg også lide DR’s Koncerthus, hvor jeg også har set nogle fede koncerter som Who Made Who og nogle forskellige andre«.

Foto: Henriette Dæhli

Hvor går du tur i byen?

»Min kone og jeg går altid tur langs Søerne og vader rundt på Frederiksberg, som også har noget af det samme som Østerbro med nogle lommer, hvor der er mere ro på«.

Hvor i byen dufter der bedst?

»På kirkegårdene, hvor det dufter af gran. Der er noget over duften af frisk gran, når det har regnet. Jeg synes, det er vildt, at jeg i byen kan gå ind på en kirkegård og få den duft. Kirkegårde kan andet end parker, og der er også en anden stemning. Der er sådan lidt læsesals-stemning på en kirkegård. Jeg tror også, at der findes nogle excentriske gravere i København, for der er ofte masser af frugttræer og eksotiske træer. Sådan lidt botanisk have over det. Jeg bor tæt på både Garnisons og Holmens Kirkegård, og så har jeg gået mange ture på Assistens Kirkegård«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvor i byen lugter der værst?

»Duften af angst på cykelstien tirsdag morgen. Ikke en diagnostisk angst, men mere en frygt for, at man ikke må sige sit job op, man må ikke tænke drømmen som værende en gyldig bevæggrund, fordi det er fjollet. Man må ikke lege, når man er voksen. Måske er det lidt flyvsk ...«.

Hvis du kunne ændre noget i København, hvad skulle det så være?

»Jeg ville ændre folks arbejdstid, så folk kunne arbejde mindre og havde mere tid til at slappe af og være glade på en mandag. Jeg kan godt forstå, at der er mange, der ser ud, som om de lige har drukket en dårlig mojito mandag morgen. For det er bare et hårdt liv, hvis man ikke har fundet den der skraldgrinende lykkefølelse i det, man laver. Og det er jo en rejse. Men mange mennesker har måske ikke tid og overskud til at mærke efter, hvad der egentlig er fedt. Jeg tror, at byen ville blive et federe sted, hvis folk arbejdede mindre«.

Hvis du havde en bulldozer, hvad ville du så fjerne i København?

»Nogle af de der store firmaer, hovedkvarterer og forsikringsselskaber og alt det lort rundt om havnen, som næsten to tredjedele af hele byens havnefront er dækket af. Vi har så meget vand, og det er sindssygt ærgerligt, at vandet og havneområdet er overtaget af virksomheder, der mest er besat af mennesker, der sidder og stirrer ind i deres computere. Man skulle i stedet have nogle flere parker, spillesteder og kulturhuse, så havnen bliver åben for alle«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer