Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Poppykalas: Fem blomster, der er fede at arbejde med

Florist Thilde Maria Kristensen, alias Poppykalas, har sammen med fotograf Rosalina Kruse Serup lavet en fotoudstilling, hvor de pæne blomster er flyttet fra Instagram til byggepladser og affaldspøle. Her fortæller Thilde om fem blomster, hun elsker at arbejde med.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 Valmuen

»Hele det her Poppykalas blomstereksperiment startede hos min bedstemor i Thy, hvis gård var omringet af valmuemarker. Hun var landmandskone, men malede blomsterbilleder. Hun havde indrettet en hel gårdlænge til galleri, og hun solgte ret mange malerier til både tyskere og danskere. Og så lavede hun altid kæmpemæssige blomsterinstallationer indenfor og dækkede hele vægge med blomsterkollager. Hun kunne ikke lade være. Jeg brugte rigtig meget tid på hendes gård, så blomster har altid fyldt meget i mit liv. Og valmuen var min bedstemors yndlingsmotiv. På engelsk betyder valmue ’poppy’, og ’kalas’ er svensk for fest eller fejring. Jeg troede nemlig et øjeblik, at jeg også skulle være party-planner. Det skal jeg ikke, jeg skal bare lave blomster. Men valmuen er essensen af en blomst for mig. Og essensen af mit Poppykalas-projekt«.

2 Secret Garden-rose

»Rosen er indbegrebet af romantik. Denne her Secret Garden-rose minder om en rigtig haverose med et stort hoved. Når jeg arbejder med den, folder jeg de yderste blade ud, så den får et mere åbent og voluminøst udtryk. Jeg kan godt lide den svulstighed. Mange bryder sig ikke om roser og vil ikke have dem i deres buketter eller dekorationer. Netop fordi de er romantiske. Men når jeg folder dem ud, kan jeg godt få folk med på dem. Andre vil bare ikke slet ikke have dem. Jeg lavede engang en stor dekoration til en modeforretning kun med Secret Garden-roser. Så ringede de og bad mig komme ind og fjerne den med det samme. Den skulle bare væk. Måske var den også lidt crazy. Men for mange bliver det simpelthen for romantisk, for stereotypt og Disney-agtigt. Jeg elsker roser, og jeg elsker, hvis jeg kan få folk til at elske dem. Bare en lille smule«.

3 Anthurium (Flamingoblomst)

»Jeg plejer at kalde den for penisblomsten, men den kan egentlig også være en vagina. Den har begge køn i sig. Jeg har nok bare en ting for blomster, der ligner kønsorganer. Og så er den virkelig, sådan, »hey, 80’erne har ringet, og de vil gerne have deres blomst tilbage«. Jeg brugte blomsten i nogle af mine allerførste buketter, og nu kan jeg ikke lade være med at bruge den. Den er måske blevet lidt et trademark. Når jeg bruger den, skal folk altid røre for at se, om den er ægte. Den har noget meget artificielt over sig. Jeg kan godt lide det spændingsfelt mellem det naturlige og det artificielle. Brudene vil enten rigtig gerne have den i deres buket, eller så vil de slet ikke. Men mange spørger lidt tøvende »Kan jeg få den der blomst, som øhm ... «. »Penisblomsten?«, siger jeg så. »Ja, den!«. Hvis man kigger imod de internationale florister, vil man også se, at den er ret populær i øjeblikket, så den har virkelig fået et comeback. Den deler vandene, men det er uden tvivl en af min favoritter«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er ifølge florist Thilde Maria Kristensen ikke alle vordende brude, der har lyst til at få sådan en kleppert som denne anthurium i deres brudebuket...

Det er ifølge florist Thilde Maria Kristensen ikke alle vordende brude, der har lyst til at få sådan en kleppert som denne anthurium i deres brudebuket...

4 Celosia

»Celosiablomsterne ligner lidt hjerner, så det kalder vi dem som regel. Den er meget flamboyant og altid festens naturlige midtpunkt. Den bliver også kaldt en hanekam, nok fordi den har noget underligt blævrende over sig. Hvis man bygger den op med mange af slagsen, kan man næsten skabe et slags koralrevsbillede. Den kommer kun i pangfarver, så det er lige mig. Især de kraftfulde pink, røde og orange farver. Alle blomster har en symbolsk betydning, og jeg synes egentlig, det er lidt søgt med det der victorianske blomstersprog, men den her Celosia er åbenbart en blomst, man bruger, hvis man skal give folk mod. Så kan man sende en buket udelukkende med dem i. Det synes jeg faktisk, giver god mening. Den er ret dristig at se på, den har virkelig karakter. Nogle gange er det også, som om en specifik blomst bare skriger på en bestemt type eller person. For nylig skulle jeg lave dekorationer til en Michael Kvium-middag i forbindelse med hans udstilling på Arken, og der tænkte jeg straks på de her hjerneblomster. Det var lige ham, synes jeg. Han har jo mange malerier med hjerner på«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5 Lathyrus (ærteblomst)

»Den har en personlig betydning for mig, fordi jeg lavede en hel væg med den til mit bryllup. Så for mig er det en meget romantisk blomst. Jeg får dem fra to seje kvinder, der kalder sig Vilde Violer, som dyrker økoblomster i Virum. Den kommer i mange af mine pastelyndlingsfarver, og så dufter den vildt godt, meget citrusagtigt. Den bliver også brugt i mange parfumer. Hvis du har dem i din have, kommer duften tydeligt frem om aftenen. Det er en behagelig, men også svulstig duft. For mig er den indbegrebet af, hvad en blomst skal kunne: Den er flot, og så dufter den fantastisk. Lathyrus kan redde alt. I en buket i hvert fald. Det er en blomst, som kræver omsorg og tålmodighed, men det lønner sig. Jeg tror, det kunne være godt for mange mennesker at dyrke lathyrus. Der er noget meditativt over den langsommelige proces«.

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer