Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny udstilling på Vesterbro: Floristen Poppykalas og fotografen Rosalina flytter blomsterne fra Instagram til Lossepladsen

Florist Thilde Maria Kristensen, alias Poppykalas, har sammen med fotograf Rosalina Kruse Serup lavet en fotoudstilling, hvor de pæne blomster er flyttet fra Instagram til byggepladser og affaldspøle. Her fortæller de om to af billederne – og hvad blomster kan gøre ved os mennesker.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På byggepladsen: »Blomsterne tilbyder en sanselighed, der ellers ikke er så meget af i vores tid«

Rosalina Kruse Serup:

»Ideen med alle billederne er at undersøge blomsternes performative egenskaber. De har så meget symbolværdi, at det næsten er umuligt at tage et billede af en blomst, uden det virker helt ladet med specifikke betydninger«.

»Vores undersøgelse er gået ud på at skrælle de her symbolske lag af, afromantisere blomsterne og skabe nye betydninger ved at placere dem i rum, som ikke fortæller en lignende symbolhistorie. Faktisk var det en udfordring, fordi steder også besidder stor symbolværdi. Lagde vi blomster på en vej, lignede det pludselig, at nogen var blevet kørt ned. Sådan var det hele tiden. Så lignede det en jubilæumsfejring, så lignede det en begravelse. Der er så mange seancer med blomster, så vi skulle finde en sti, der var fri for de her klassiske medbetydninger. Men det var svært, fordi det er en ret smal sti med meget lidt plads«.

»Kompositorisk set er der klart nogle fejl i det her billede. Normalt ville man nok have givet det mere luft, og så er der nogle skæve linjer, som for eksempel de blomster, der stikker fladt ud til højre fra kassen. Den slags vil man nok rette i et forsøg på at skabe harmoni. Her er det mere tilfældigt, men som det ofte er med tilfældigheder, så harmonerer de altid. Det gør de altså bare, det er et fact. Når du fotograferer noget, som i forvejen ser meget fint ud, som blomster, så er du nødt til at lave lidt fejl, så at sige, være lidt mindre perfekt«.

Thilde Maria Kristensen:

»Jeg har virkelig skullet slå mig selv over fingrene for ikke at iscenesætte blomsterne på det her billede mere. Det er en meget løst iscenesat buket for mit vedkommende. Når det er sagt, er det en meget eksotisk, nærmest asiatisk buket med intense farver uden noget decideret pyntegrønt. Med den lilla Allium gigantium i midten omringet af strittende blomster er det næsten som en lille eksplosion af en have, som popper op midt på byggepladsen«.

»Ofte har blomsterne en afsender og en modtager – én, der giver blomster til en anden for at give udtryk for noget. De her blomster fremstår anderledes hjemløse, som om de er strandet i et limbo her på byggepladsen. Et sted, som åbenlyst giver et lidt hårdt og industrielt modspil til blomsternes umiddelbare naturlighed«.

»Jeg synes, det er er op til betragteren at afgøre, om blomster i sig selv kan være kunst. Man kan hævde, at de har nogle af de samme egenskaber, som kunst har. Man kan blive berørt af dem, følelsesmæssigt og sanseligt, både ved duft, syn, berøring og spisning, og de kan vække minder. De kan jo også være disturbing. Nogle mennesker kan godt opleve specifikke blomster som ubehagelige, eller hvis de er meget artificielle at se på«.

»Jeg har personligt altid været draget af blomster, altid skullet være i nærheden af dem, fordi de taler til noget meget sanseligt i mig«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Blomster skaber ro og velvære. Det er jo også derfor, man tager blomster ind i sit hjem eller forærer dem til folk«.

»Blomsterne tilbyder en sanselighed, som der ellers ikke eksisterer så meget af i vores tid«.

Tættere på: »Vi skulle ud i nogle lidt hårde omgivelser«

Thilde Maria Kristensen:

»Denne her dekoration er langt mere iscenesat. Den har jeg lavet ud fra den japanske blomstertradition ikebana, jeg normalt er inspireret af i alle mine ting, og er ikke tilpasset det sted, den er placeret i. Jeg lavede den hjemmefra, og så kørte vi ellers rundt og placerede den alle mulige steder for at finde ud af, hvor den tog sig mest interessant ud. Vi syntes, det var sjovt med den botaniske reference med nummerangivelsen på det lille stykke træ, måske til Flora Danica-traditionen, hvor man har en videnskabelig tilgang til blomsterne og inddeler dem i kategorier. Samtidig er det næsten så langt fra et Flora Danica-billede, som noget kan være. Derudover var det interessant at arbejde med blomster i samme farver, tone i tone. Det er en stil, jeg også arbejder med i flere af mine buketter. Jeg synes lidt, det ligner en slags russisk efterkrigstidsdekoration, som kunne stå i en eller anden konferencesal. Den er storladen i sit udtryk som en ordnet prydhave. Jeg har valgt pæoner, som er en blomst, folk virkelig elsker. Der findes fangrupper for pæoner, og når de kommer, eksploderer Instagram. De er super sanselige, poetiske og bløde, og jeg vidste, vi skulle ud i nogle lidt hårde omgivelser, så jeg gik efter at lave en lyserød og feminin dekoration«.

Rosalina Kruse Serup:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»På det her billede er vi gået lidt tættere på blomsterne, så man lægger mærke til flere detaljer. På en måde er der noget genkendeligt ved billedet, som om den dekoration godt kunne vokse der. Måske fordi der er noget drivhusagtigt med det plast, som kommer så tæt på. Og træpinden, som understøtter den, minder om de der pinde i botanisk have, som forklarer hvad det er for en plante, man ser på. Samtidig er der noget, som er lidt off. Det jo en byggeplads med en kran i baggrunden. Og den bunke jord, der ligger der, har nok aldrig set skyggen af lyserøde blomster før. Jeg synes, det er spændende at arbejde med menneskers forhold til natur. Jeg læste et sted om nogle psykologiske undersøgelser, hvor stressramte folk så videoer af natur, og efterfølgende kunne man måle, at deres stressniveau var dalet. Bare det at betragte naturen på billeder kan altså gøre en forskel. På den måde er det dragende ved blomster måske ikke så hokuspokus. Det ligger i os at blive tiltrukket af dem. Fotografierne i vores udstilling er i den forstand måske mere et medie til at undersøge vores forhold til naturen, mere end de er en decideret fotografisk udstilling Det er en undersøgelse, som er blevet løst ved hjælp af fotografiet som medie«.

Flora in situ. 27. okt.-3. nov. Galleri CAN Family, Tullinsgade 5, Kbh. V.  www.www.poppykalas.dk

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer