0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tilde Døssing Tornbjerg
Foto: Tilde Døssing Tornbjerg

Kokkeelev fra toprestaurant: »Til sidst kunne vi nærmest ikke gå, stå eller sige noget«

21 kokkeelever ned til 15 år fortæller om et arbejdsliv på den hyldede restaurantscene i København med ulønnet overarbejde, ydmygelser, vold, stoffer og trusler. Både arbejdsgivere, fagforening og skole genkender problemerne med arbejdsmiljøet. Men det er op til eleverne at råbe højt og klage, hvis det skal få konsekvenser. Og det tør eleverne ikke.

FOR ABONNENTER

I 38 timer havde hun, i en særlig hektisk periode på restauranten, haft travlt i køkkenet med resten af personalet og kun fået to pauser a et kvarter. Normalt må en kokkeelev ikke arbejde mere end tretten timer på en dag, men køkkenchefen insisterede på, at alle blev. Arbejdet skulle fuldføres.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN

Emma Sejersen

»Jeg er ekstremt stor fan«:  15 af Københavns bedste, billige spisesteder ifølge en række kokke og madnørder

De er Københavns festkrigere. Når mørket faldet på, kæmper de for en revolution i nattelivet