iBYEN

På tur med en gratis vinterbadeklub: »Vi tager ikke tøj på, før alle har været i, og der er blevet taget et gruppebillede«

Søndag formiddag stod en flok vinterbadere klar ved Svanemøllen Strand. De hopper gerne i vandet uden at have en sauna at lune sig i bagefter og varmer sig i stedet på kaffe og hjemmebagt knækbrød efter det kolde gys.

iBYEN
FOR ABONNENTER

Kulden bider i kinderne, solen har endnu ikke vist sit ansigt, og vejret indbyder mest af alt til varm kakao og juleklip foran pejsen. Men det afholder ikke en gruppe badelystne fra at mødes på Svanemøllen Strand i det nordlige København denne søndag formiddag.

Det er første weekend i december, klokken nærmer sig 9.45, og vandet er ikke meget varmere end 5 grader. Alligevel smider flere danskere end nogensinde før vinterjakken og springer ud i det iskolde vand.

Det gælder også brødrene Rasmus og Mikkel Bendixen. De er initiativtagerne bag vinterbadeklubben KBH – Vinterbad, hvor man via en gruppe på Facebook kan tage med ud og vinterbade kvit og frit i stedet for at betale kontingent hos en af byens dyre og kø-ramte vinterbadeklubber.

Tilbage på Svanemøllen Strand bevæger den lille gruppe sig ud for enden af den lange badebro, hvor der bliver slået lejr. Vinterfrakkerne skiftes ud med badebukser og badekåber, og der går ikke mange minutter, før Frank Sinatras stemme lyder fra en minihøjttaler i baggrunden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce