0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Den gyldne halvmåne i 27 lag: Croissanten er blevet cool, så nu dyster tidligere topkokke om at lave byens bedste

For ti år siden skabte Lagkagehuset og senere Meyers Bageri en decideret brødrevolution, som aftvang ny respekt omkring et bagerfag i total stagnation og gjorde godt brød til allemandseje. Men nu gærer det igen: Tidligere topkokke er begyndt at kaste deres energi ind i bagerfaget og har åbnet små bagerier, som har sendt kvalitetsbevidste københavnere ud i en ny rus af surdej og croissanter.

FOR ABONNENTER

Siden begyndelsen af det nye år har man på Østerbro kunnet iagttage et specielt fænomen, som udspiller sig lørdag og søndag morgen på Århusgade: En lang kø af mennesker slanger sig ned ad fortovet, mens de skutter sig i morgenkulden og venter længe og tålmodigt på, at det bliver deres tur til at komme indenfor i varmen i det tidligere pizzeria, som nu huser det lille bageri Juno the Bakery.

Målet for de morgenfriske er at sikre sig et surdejsbrød, en svensk kanelsnurre eller en af de croissanter, som på ingen tid er blevet byens mest eftertragtede stykke bagværk, som folk gerne fryser i over en halv time for at kunne sætte tænderne i.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN