0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ibyens gadeguide: Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Ryesgade, der strækker sig over både Nørrebro og Østerbro, har en dramatisk historie bag sig. I løbet af de senere år er der åbnet den ene restaurant, café og bar efter den anden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Elsøe (Arkiv)
Foto: Mads Elsøe (Arkiv)

Café Gavlen (foto) er en af de ældste cafeer på Ryesgade. Vi guider dig til 12 andre gode stop i gaden.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

København er i rivende udvikling, det står klart for de fleste. Det betyder også, at gader, der førhen ikke havde særligt meget andet end beboelse at byde på, nu begynder at sprælle og spjætte af byliv.

Én af dem er Ryesgade.

Op gennem 1900-tallet blev gaden et slumkvarter for de fattige arbejdere, ligesom Istedgade var det på Vesterbro. Og i 1980’erne var Ryesgade så forfalden, at bz’erne rykkede ind og kæmpede voldsomme kampe mod politiet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

IBYEN