0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læser til brevkassen: Jeg er havnet i friendzonen. Hvordan kommer jeg ud herfra?

Ibyens brevkasse giver kærlighedsråd til karantæneramte hjerter. I denne uge er instruktør Rikke Louise Schjødt gæsteredaktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Paramount Pictures/Presse
Foto: Paramount Pictures/Presse

»I don't know about a lot of things, Jenny, but I know about the friendzone«, siger Tom Hanks i rollen som Forrest Gump fra filmen af samme navn, der havde premiere i 1994.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære lovedoctor

Jeg har for nylig fået et nyt bekendtskab, lad os kalde ham A, som jeg finder både sjov, sød og spændende. Faktisk så sød, at jeg gerne vil date A. Problemet består i, at jeg tydeligt kan mærke, at jeg er placeret i friendzone. Dette kom specifikt til udtryk under vores første rigtige aftale (i passende corona-afstand med dertilhørende akavet fodhilsen).

Så kære brevkasse, hvordan kommer man ned fra venskabshylden i behørig corona-afstand? Og kan man gøre det uden at miste sit nye, spirende venskab?

A og jeg havde det rigtig hyggeligt, og han udtrykker sin glæde ved, at jeg har skrevet – jeg fyldes på dette tidspunkt af håbets lysegrønne farve – hvorefter han fortsætter og siger, at han selv ville have taget kontakt til mig og en studiekammerat, fordi »I to er så sjove«. På det her tidspunkt kan jeg godt mærke, at A ikke forestiller sig mere end ukropslig hygge.

Så kære brevkasse, hvordan kommer man ned fra venskabshylden i behørig corona-afstand? Og kan man gøre det uden at miste sit nye spirende venskab?

Isolationstanker fra den forelskede ven

Gæsteredaktør Rikke Louise Schjødt:

Kære forelskede ven

Friendzone er ikke altid en dårlig ting. Faktisk har jeg selv oplevet, at de bedste forhold, jeg har indgået i, er kommet ud af et venskab. I stedet for at kæmpe imod friendzone, ville jeg læne mig ind i den, lade jeres venskab udvikle sig til noget dybere og skabe en ægte connection.

Corona har for tiden taget sex ud af ligningen, og med tidens overfladiske datingkultur, hvor græsset altid synes grønnere bag det næste swipe, synes jeg, du først og fremmest skal dyrke jeres venskab

Når du alligevel ikke kan have så meget fysisk kontakt i disse coronatider, kan det endda være med til at opbygge spænding. I må ikke røre hinanden, og på den måde er spillereglerne dejlig klare. Corona har for tiden taget sex ud af ligningen, og med tidens overfladiske datingkultur, hvor græsset altid synes grønnere bag det næste swipe, synes jeg, du først og fremmest skal dyrke jeres venskab. Gå en masse ture, tal om livet og lær hinanden at kende sådan rigtig.

Jo bedre A lærer dig at kende, jo mere vil han nok også opdage, at du ikke bare er ’sjov’, men også rummer en masse andre kvaliteter. Og tilføj så lidt skamløs flirt, hvis du bliver ved med at mærke sommerfuglene i maven. Hold øjenkontakten lidt længere, end du normalt ville, kom med en kæk kommentar hist og her, men sørg for ikke at trække dig væk fra venskabet. Ved at læne dig ind i det frem for at trække dig, bliver du automatisk den selvsikre og seje, fremfor den usikre, der hungrer efter anerkendelse. Og det er sexet.

Tag magten over dig selv tilbage, og lur mig, om ikke din ven pludselig selv vil opleve, at sommerfuglene begynder at florere i maven. Skamløs flirten med sine venner skader ikke, og se så, om ikke han begynder at få øjnene op for dig.

Kh Rikke

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære forelskede ven

Jeg synes, det er ærgerligt, for ikke at sige dumt, at du så hurtigt slår koldt vand i dit brusende blod. Den her mærkelige tid vi skal forsøge at slå rødder i, er ikke en tid til færre følelser, men til flere. Du bliver i hvert fald aldrig kærester med nogen, hvis du stikker forelskelsen mellem benene hver eneste gang, der viser sig tegn på kammeratskab.

Friendzone er 90 procent løgn, for venskab er sjældent det modsatte af kærlighed, men det kan godt være en udsættelse af det fysiske. Men der er alligevel noget tid til, at Mette F. stolt kan erklære en genåbning af den fri sex, så behold bare trusserne på lidt endnu.

A synes, du er sjov, A er glad for, når du skriver, A er dejlig at være sammen med, og A vil gerne tilbringe sin tid med dig. Ja, jeg har egentlig svært ved at se problemet, men jeg kan godt forstå, du ser en udfordring. Det handler ikke om at nedlægge A som et bytte, men at passe relationen som en altanhave. Du skal vande jeres forhold med dit lysegrønne håb og klæde dig i mørkeblå tålmodighed. Vi ved ikke, hvad udbyttet af høsten bliver, men kun at vi intet får, hvis vi smider det på komposten allerede.

Jeg har tit prøvet at være vild med et andet menneske, uden altid at vide om jeg også gerne ville i seng med dem. Nogle gange blev vi venner, nogle gange blev vi noget mere, og nogle gange gik det helt galt, men det gik da i det mindste

Hvad gør du, når du møder et nyt menneske, du gerne vil være venner med? Du prøver, du tager kontakt, du træder frem på scenen, ind i det andet menneskes liv, og satser noget af dig selv. Det kan du sagtens gøre med A – også uden at skulle pantsætte hele din personlighed. Jeg har tit prøvet at være vild med et andet menneske, uden altid at vide om jeg også gerne ville i seng med dem. Nogle gange blev vi venner, nogle gange blev vi noget mere, og nogle gange gik det helt galt, men det gik da i det mindste.