0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brevkassen: Sommeren er aflyst, og det er ubærligt, men så er det heller ikke værre

Ibyens brevkasse giver kærlighedsråd i en karantæneperiode. Ugens gæsteredaktør er forlagsfolkene Sidsel Andersen & Johanne Bille.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Sommeren bliver uden festivalkys. Men derfor skal den nok blive okay, forsikrer Ibyens Brevkasse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Før coronatiden datede jeg en fyr fra Norge, som i hast måtte flygte til Oslo, da Mette lukkede grænserne. Vi har skrevet lidt frem og tilbage, men aldrig sat ord på vores relation. Jeg kan dog mærke, at jeg har været ret vild med ham, og tænker tit med savn på hans omfavnelse og rolige gemyt.

Jeg har ikke lyst til at spille på flere heste

Nu ses jeg med en anden (dansk) fyr. Vi har det godt sammen, og min hudsult bliver stillet, men jeg mærker ikke den store forelskelsesboble. Bør jeg ende mit nye forhold og vente som en ensom prinsesse på, at min norske flirt kan komme tilbage, eller blot nyde, at jeg har en pandemi-partner?

Jeg har ikke lyst til at spille på flere heste – det er hverken fair over for de to fyre eller mig selv, men jeg er oprigtig i tvivl om, hvad jeg skal gøre.

Kh pigen med dårlig samvittighed

Gæsteredaktører Sidsel Andersen & Johanne Bille:

Undtagelsestilstande kræver særlige undtagelser, og det gælder selvfølgelig også i datinglivet. For hvad skal man bruge de fjerne, norske fjelde til, når huden sulter?

For hvad skal man bruge de fjerne, norske fjelde til, når huden sulter?

Vi kan sagtens forstå, at du lader dig falde i en leverpostejslun favn, nu den er inden for din rækkevidde. Men når det så er sagt, er honesty the best policy, og vi synes, du skal lade dig inspirere af Brostrøms no nonsense-tilgang i disse krisetider. Sig det, som det er, til din norske flirt. Hvis det er svært at forklare, kan du eventuelt tegne en graf over den mulige eskalering af hudsulten, hvis der ikke bliver sat ind med danske tiltag. Der skal ikke sættes ord på alt, men dating b.c. (before corona) er nu engang ikke det samme som under.

Samtidig står der en uden tvivl sød fyr på sidelinjen eller bøjet over din krop. Han skal også have klar besked. For tænk nu, hvis hans begær ikke skyldes hudsult, men en spirende forelskelse i dig? Det kan være, han pakker sit habengut og går, når han hører, at dit hjerte er et andet sted.

Du kan også overveje at rette din fulde opmærksomhed mod Norge. For det kan være så liderligt lidelsesfuldt at længes. Dyrk det håbløst romantiske i situationen, mæsk dig i den – alene under lagenerne og i breve til din udkårne. Det kan der også være en slags forløsning i. Din norske ridder løber ingen vegne. Eller, det gør han måske, men forhåbentlig løber han tilbage til dig igen, når grænserne er åbne.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Først tænkte jeg, at dit spørgsmål var lige så simpelt som svaret: at du selvfølgelig ville få mest ud af at dyrke romantikken. Savn kan klæde folk som en diset øjenskygge af længsel. Og der er styrke at hente i en ærkeromantisk tværnational korrespondance.

Men dit spørgsmål har forrådt dig og som en anden whistleblower afsløret dine sande intentioner. Du skriver, du savner hans omfavnelse og rolige gemyt, men ved du, hvad du egentlig savner? Fortiden. Du savner dengang, det føltes, som om der var styr på tingene, dengang Danmark var et åbent land og ikke et åbent sår, dengang man ikke samlede på kram som på smørmærker.

Vi skal allesammen kaste hvide pinde efter normale sommerforhåbninger, og det er decideret ubærligt, men så er det heller ikke værre

Det savner jeg også. Vi savner alle sammen nogen og noget. Ting, steder, mennesker, arrangementer og vaner er alt sammen sprittet af vores liv. Nu har man det som en lille tør hånd, der ikke engang må række ud efter en anden.

Vi savner en livredder, eller i dit tilfælde en norsk klippe, at klamre os til, men den flirt er en flugt. Pandemien kaster vores savn ind i fremtiden. Vi savner allerede den sommer, vi nu skal gå glip af, rejser, vi ikke har været på, og svedige nætter under teltduge, som ikke kommer til at finde sted. Vi skal allesammen kaste hvide pinde efter normale sommerforhåbninger, og det er decideret ubærligt, men så er det heller ikke værre.

Vi må lade sommeren med nye minder og gamle sange. Fra nu af er tvivlen i risikogruppe, den må ikke besøges mere, heller ikke på runde fødselsdage. Hvis du savner nogen, så skriv til dem. Hvis du vil have din nordmand, så fortæl ham det. Men gør det nu ikke for at være en ensom prinsesse eller noget andet eventyrligt. Du skylder dig selv at være i virkeligheden, bare lige den her sommer i hvert fald.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ian Dooley

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 17 skarpe bud

Mads Nissen

Cheap Eats 2021:  De bedste måltider i København til max 100 kroner

Jens Dresling

Hypet italiensk is:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve denne måned

Ugood/PR

10 københavnere fortæller, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

PR/Andrej Vasilenko

Stor guide:  Her er alle de forestillinger, Politikens anmeldere glæder sig mest til at se, når scenerne åbner

Thomas Borberg

Politikens madanmelder er ikke i tvivl:  Her skal jeg spise i aften

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway