0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Restaurant og bar har fundet kreativ løsning på omstridt genåbningsregel: »Hvis politiet kommer og tjekker på onsdag, så har alle reserveret plads«

På den aarhusianske restaurant kan man kun ’reservere retten til at reservere’, skriver restauranten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Gorm Olesen
Foto: Gorm Olesen
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæster skal reservere plads, mindst en halv time inden de ankommer, hvis de vil sidde indendørs, når restauranterne og barer får lov at åbne igen onsdag.

Det har affødt kritik fra en række fastfoodkæder. Flere partier i Folketinget vil have reglen afskaffet.

En lille aarhusiansk restaurant har dog fundet en vej uden om reglen.

På Le Coq - der nok bedst er kendt for sit enorme salg af den grønne franske likør Chartreuse - kan gæster ikke reservere bord, men derimod ’reservere retten til at reservere’.

Det skriver restauranten i et opslag på Facebook.

Dermed kan kunder lave en reservation, der gælder hele dagen, men kun komme ind, hvis der er plads ved det bord, de har reserveret.

Hvis der ikke er plads, kan de kommer tilbage senere på dagen og tjekke igen uden at skulle lave en ny reservation.

Le Coqs bestyrer Mattias Pinna siger, at reglen med bordbestilling ikke nødvendigvis fungerer på Le Coq, som han beskriver som ’næsten mere et værtshus’.

»Hvis der er nogen, der kun bruger et kvarter, og jeg har sat to timer af til dem, så mister jeg plads og gæster, som i forvejen er begrænset«, siger han.

Mattias Pinna forklarer, hvordan man bestiller en plads på Le Coq:

»Man kan bestille ved os ved at skrive os en e-mail. Der skal man skrive dato, tidspunkt, antal personer og navn. Når den kommer til os har man reserveret retten til at være på Le Coq på den givne dato«, siger Mattias Pinna.

Men selv om man tropper op på det reserverede tidspunkt, kan man altså ikke vide sig sikker på at få en plads. Til gengæld kan man komme tilbage senere på dagen og prøve igen - reservationen er nemlig stadig gyldig.

»Så kan det godt være, den er reserveret til klokken 13.00, men sådan som vi ser og tolker en reservation, så gælder den hele dagen«.

»Kommer man så i stedet ind klokken 17.00, så giver vi folk lov til at tage plads, så længe de kan fremvise gyldigt coronapas, og der er plads nok«, siger Mattias Pinna.

Med hensyn til det juridiske er Mattias Pinna ikke synderligt bekymret.

»Jeg kan ikke se, at det skulle være et problem. Hvis politiet kommer og tjekker på onsdag, så har alle reserveret plads. Vi skal nok spørge og sørge for, at der ikke er nogen inde ved os, der ikke har reserveret i forvejen. De skal nok fremvise et gyldigt coronapas. Det har jeg intet imod«, siger han.

»Jeg forstår bare ikke, at det er i orden at reservere et bord, gå en tur ude i byen, samle noget mere smitte op, og så komme tilbage og sætte sig«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ian Dooley

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 17 skarpe bud

Mads Nissen

Cheap Eats 2021:  De bedste måltider i København til max 100 kroner

Jens Dresling

Hypet italiensk is:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve denne måned

Ugood/PR

10 københavnere fortæller, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

PR/Andrej Vasilenko

Stor guide:  Her er alle de forestillinger, Politikens anmeldere glæder sig mest til at se, når scenerne åbner

Thomas Borberg

Politikens madanmelder er ikke i tvivl:  Her skal jeg spise i aften

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas