0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavns populære skibakke er i store problemer

Skibakken på toppen af forbrændingsanlægget lider. Underlaget er ifølge Fonden Amager Bakke snart så slidt, at det kan udgøre en »sikkerhedsmæssig risiko«. Regningen lyder på 9,5 millioner kroner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Copenhill blev indviet i 2019.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et notat fra 21. juni fremgår det, at Fonden Amager Bakke allerede efter få måneders drift af bakken på toppen af energianlægget på Amager kunne se »en punktvis slitage de steder, hvor skibelægningen er monteret fast i tagopbygningen«.

Skaden er nu så slem, at bakken risikerer en midlertidig nedlukning. Spørgsmålet er bare, hvor længe den skal vare.

Selve reparationen anslås til at tage to til fire måneder, men kan først sættes i gang, når nogen vil betale. Og det er netop det, Fonden Amager Bakke, forsikringsselskabet Tryg og hovedentreprisen Dansk Halbyggeri diskuterer.

Af fondens notat fremgår det, at der ikke er enighed om hverken årsag eller ansvarsplacering blandt parterne.

Kan blive lukket frem til 2024

Fonden har tegnet en rådgiverforsikring hos Tryg, som har afvist anmeldelsen. Derfor skal ansvaret placeres ved voldgift. Sagen risikerer at strække sig helt frem til 2024, og lykkes det ikke at indgå forlig, må skibakken lukke permanent, fremgår det af fondens notat.

Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren

Under corona valfartede københavnere til Amager Bakke. Nu er bakken selv nedlukningstruet.

Skibakkens operatør, CopenHill A/S, kan også rejse krav om tabt arbejdsfortjeneste under en midlertidig lukning.

Amager Bakke er finansieret i et partnerskab mellem offentlige og private aktører, heriblandt Lokale- og Anlægsfonden, Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden.

Alle tre har afvist yderligere donationer, og i den forbindelse har Fonden Amager Bakke sat sin lid til, at bakkens ejerkommuner vil hæve deres eksisterende lån med 9,5 millioner kroner. Ejerkommunerne består af Tårnby, Hvidovre, Dragør, Frederiksberg og København, der nu skal behandle låneanmodningen.

Forbrændingsanlægget er tegnet af arkitektfirmaet BIG, og skibakken på toppen af taget blev officielt indviet i 2019.

Læs mere: