Bøger. I løbet af litteraturfestivalen er der bogmarked, hvor man kan finde læste bøger til få penge.
Foto: PR

Bøger. I løbet af litteraturfestivalen er der bogmarked, hvor man kan finde læste bøger til få penge.

Byliv

Garvet litteraturfestival taler til dine smagssanser

I år hylder Christianshavns Bogfestival den fysiske bog, og pakker den ind i madpapir.

Byliv

Årets tema på Christianshavns Bogfestival er den fysiske bog. Det handler om sanseligheden ved at sidde med et fysisk eksemplar, og derfor har man slået sig sammen med Copenhagen Street Food, for at man kan smage på litteraturen på Danmark Læser-dagen. Ud fra en spiseseddel, hvor du vælger om din læseoplevelse skal være sprød, syrlig, sød, osv., får du en indpakket bog, der gerne skulle leve op til dine forventninger.

På programmet i år er der en bred vifte af forfattere og digtere, og programmet starter torsdag 23. april med at hylde sammensmeltningen af kulturer i København på Copenhagen Street Food. Kulturminister Marianne Jelved åbner ballet med en åbningstale, og derefter fortæller Robert Zola Christensen bl.a. om sin roman ‘Hævn’. Dernæst holder den unge forfatter Jacob Skyggebjerg foredrag. Han debuterede i 2013 med romanen ‘Vor tids helt’.

Læs ogsåSkuespillere i landbrugsteater: Vi skal undgå at fucke noget op for dyrene

Om fredagen er der lyrisk tema med digtoplæsninger, poesi og rap. Programmet fra 20-22 lægger op til muligheden for at høre både nye og erfarne danske digtere. Fra Casper Erics skildring af et liv med babybites og gadelamperne på Dronning Louises Bro i '7/11', til et samarbejde mellem digteren Claus Høxbroe og rapperen/retorikeren Jakob Haahr-Pedersen.

Om lørdagen starter festivalen allerede kl. 12, og hele dagen vil der være foredrag og oplæg af kendte danske forfattere som Kim Leine, Jesper Stein og Jan Sonnergaard.

Skiftende temaer

De tidligere år har temaerne været krigslitteratur, hvor festivalen blev afholdt på Søofficersskolen, og der har været historisk litteratur på Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg. Festivalen har eksisteret siden 2004, på Christianshavns Torv, hvor den sprang ud i forbindelse med Verdens Bogdag.

Læs ogsåSe hvilke syv fede ting der sker i byen denne uge

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce