Indvielse. På lørdag bliver Olafur Eliassons Cirkelbro indviet.
Foto: CICILIE S. ANDERSEN

Indvielse. På lørdag bliver Olafur Eliassons Cirkelbro indviet.

Byliv

Nu på lørdag: Cirkelbroen bliver langt om længe indviet

Vi har ventet og ventet og ventet. I ret mange år efterhånden. Men nu bliver Cirkelbroen endelig indviet.

Byliv

Det har været lidt af en hård omgang at få Cirkelbroen bygget færdig. Et byggeri, der i bogstaveligste forstand har kæmpet mod strømmen.

Først beklagede sejlerne sig, fordi broen muligvis ville blokere for indsejlingen til Christianshavns Kanal.

Dernæst brokkede beboerne med havudsigt sig, fordi broen angiveligt ville ødelægge deres udsigt. Så gik hovedentrepenøren Pihl & Søn konkurs, og lige pludselig var broen i strid med lokalplanen.

Det har ikke været let. Men nu, NU råbte vi, er broen færdig. Og den bliver helt officielt indviet på lørdag 22. august under stor festivitas.

Musik, taler og børnesjov

Indvielsen starter kl. 11.30 med åbningstaler af bl.a. Olafur Eliasson, overborgmester Frank Jensen (S) og Nordea-fondens bestyrelsesformand Mogens Hugo.

Kl. 13.30 optræder sangerinden Barbara Moleko, der i løbet af de sidste par år har lagt både hitlister, festivaler og spillesteder ned. Derudover vil den garvede saxofonist Hans Ulrik i løbet af dagen spille med sin kvartet.

Har man børnene med på lørdagstur, skal man ikke fortvivle. Mit Kokkeri står nemlig for gratis pandekager og 500 kogebøger til børnene, Haver til Maver laver frisk økojuice, og Dansehallerne opfører Årets Dans, hvor danseglade kan danse med. Er man sportsligt anlagt, kan man spille basketball mod professionelle spillere – og der er præmier på højkant.

Også Copenhagen Opera Festival deltager i festlighederne med en glad opera til cykelparade over broen.

En bro er en bro er en bro

Det er den prominente kunster Olafur Eliasson, der står bag udformningen af Cirkelbroen. Designet tager visuelt afsæt i sejlskibet, og består af fem forskudte cirkelformede plader, der hver har en mast placeret i midten. Cirkelbroen fungerer altså også som kunstværk.

»Cirkelbroen gør det lettere for københavnerne at bevæge sig rundt i byen. Men Cirkelbroen er meget mere end en bro. Den er et kunstværk. Den er et nyt mødested. Den er en udkigspost i havnen« fortæller Nordea-fondens bestyrelsesformand Mogens Hugo.

Og Olafur Eliassons fortsætter:

»Jeg håber, at folk vil bruge broen som et mødested - en offentlig plads. Som kontrast til den lange, lige kaj vil Cirkelbroen nedsætte farten, vende blikretningerne, invitere til, at man tager sig en pause. At tøve på sin vej er en kropslig tanke - og sådanne tanker er er der plads til i det københavnske byrum«.

Cirkelbroen opføres af Nordea-fonden som gave til Københavns Kommune. Indvielsen finder sted på Knippelsbro-siden ved Nicolai Eigtvedsgade 32. Man kan tilmelde sig begivenhederne på Cirkelbroens Facebook-arrangement.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce