Foto: Pressefoto
Byliv

Ædekonkurrence: Hvem kan spise en burger med halvanden kilo bøf?

Den amerikanske burgerrestaurant Hwy 55 inviterer til frådende burgerspisning.

Byliv

I USA ser de stort på sådan noget som hæmninger, så når den amerikanskejede Hwy 55 inviterer til ædekonkurrence i morgen, tirsdag, bliver det mildest talt lidt for meget.

Fem deltagere konkurrerer om, hvem der hurtigst kan spise sig igennem en burger med 1,55 kg bøf, fritter, fire forskellige toppings og 0.8 liter sodavand. Tidsfristen er 30 minutter.

De færreste mennesker kan rumme så meget burger på en gang, faktisk er det kun blevet til én dansker, der har klaret den såkaldte 'Five Five Challenge'. Han spiste sig igennem de syv bøffer på 29 minutter og 58 sekunder.

Når man har vundet udfordringen har man vundet flere burgere - et helt års forbrug. Men det er altså først efter, man har spist sig igennem syv bøffer med ost, hvilket kan oversættes til 5.000 kalorier, ifølge Ekstra Bladet.

Hwy 55 er en restaurantkæde fra den amerikanske østkyst. Ejeren Kenney Moore har forsøgt at genskabe 50'ernes båse-dinere, som bød på cheeseburgere og milkshakes på Grease-måden. Moore ejer nu over 100 restauranter, primært i USA, og satser på at udvide med adskillige restauranter i Danmark.

Æderiet foregår mellem kl. 18-19, tirsdag 20. oktober på Hovedbanegården under uret.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce