EJER. Thomas Spelling er uddannet både kok og sommellier. På fredag åbner han sit eget sted.
Foto: Hauge Marple (PR)

EJER. Thomas Spelling er uddannet både kok og sommellier. På fredag åbner han sit eget sted.

Byliv

Ny bar åbner midt i shawarmabæltet

Der er både plads til vinnørden og sharwarmamanden på Nørrebrogades nye lokale bar, der åbner med fest på fredag.

Byliv

Lige overfor Assistens Kirkegård, og midt i sharwarmabæltet på Nørrebrogade, åbner et nyt sted for lokale og andre interesserede.

Og det er ikke en durumbar, frisør, cykelhandler eller slikbutik, som ellers præger strækningen fra Dronning Louises Bro til Nørrebro Station.

Fra på fredag vil man kunne drikke naturlig vin, god kaffe og fadøl samt spise mindre anretninger hos ‘Gaarden & Gaden’ i nummer 88.

Navnet hentyder til Nørrebrogade og kirkegården overfor, som ejeren Thomas Spelling omtaler som »modsætninger, der af en eller anden grund spiller rigtig godt sammen«.

Nærpolitistation med nyt formål

Det er den gamle nærpolitistation, som Thomas Spelling er i fuld gang med at bygge om. Han bor selv i området, og han har i lang tid været på udkig efter gode lokaler på netop denne strækning med »masser af daglig trafik og lige overfor en af byens smukkeste parker«, som han fortæller til Ibyen.

Jeg synes, det er den fedeste gade på Nørrebro, og jeg synes, den er blevet totalt overset i forhold til f.eks. Ravnsborggade og Griffenfeldtsgade

Thomas Spelling ønsker at dyrke den lokale stemning. Derfor vil der altid være billig filterkaffe på kanden, udover de dyrere og mere nørdede varianter. Der vil også altid være økologisk Thy øl på fad, sammen med de dyrere specialøl. Og der vil altid være en bid mad til en fornuftig pris.

Mens ombygningen har stået på, har Thomas Spelling drukket kaffe inde fra frisøren ved siden af. Han håber også, at frisøren vil kigge ind til kaffe, når hans eget sted åbner.

Og den lokale stemning har også manifesteret sig tydeligt ved et overrumplende antal uopfordrede jobansøgninger, tilbud om alt fra produktion af skilte til indretningshjælp fra gadens beboere. Mens vi taler med Thomas Spelling banker endnu en ung mand på døren. Han vil søge job på den nye bar og får lov at vente inden for i varmen.

»Det er det, der er så fedt ved Nørrebrogade. Jeg synes, det er den fedeste gade på Nørrebro, og jeg synes, den er blevet totalt overset i forhold til f.eks. Ravnsborggade og Griffenfeldtsgade«, fortæller den nye ejer.

På Gaarden & Gadens Facebookside erklæres kærligheden til gaden på følgende måde: »Os, der bor her, ved det: At Nørrebrogade er Danmarks fedeste gade. Fra den smukke stationsbygning til Café Louises formiddagsbrandert, Assistensens kulturelle gods, den gule murs loppemarked, Cykelbandittens konkursbo, de brede fortove med parkerede BMW'er, spilleautomater og Rud Rasmussens snedkerier i verdensklasse«.

Hestekræfter i køkkenet

Thomas Spelling har en baggrund inden for mad og vin. Han er udlært kok hos Meyers og har været i lære hos den tyske michelin-restaurant Das Kleine Rote. Han er desuden uddannet sommelier og har været sommelier på vinbaren Ved Stranden 10 og bestyrer på vinbaren Den Vandrette.

Køkkenet har han overtaget fra Kadeau-folkenes bistro Pony på Vesterbrogade, og de gastronomiske ambitioner er store - men bliver først realiseret i det nye år, eller når den rette kok pludselig står klar til at være med til at forme stedet.

For Thomas Spelling er det vigtigste, at udviklingen er rolig og organisk, så i starten bliver det nok kun til en enkelt ret på kortet, men det er planen, at menuen skal udvikle sig i takt med stedet.

Først og fremmest en bar

Så det er altså primært en bar, der åbner på fredag. Og netop baren er også rent fysisk i centrum i lokalet. Den er dyb, så der er plads til både vinglas, tallerken og brødkurv. Toppen er lavet af nænsomt restaurerede gulvbrædder fra forældrenes hjem, og fronten er patineret kobber i varme toner. Ølhanerne er vintage og hentet hjem fra Tyskland.

En anden fordel ved baren, som Thomas Spelling fremhæver, er at »så er det også nemmere at komme forbi, hvis man er alene. Hvis der kun er borde i en bar, er det akavet at sætte sig alene. Men hvis man sidder i baren, er man sammen med bartenderen«, fortæller han. Så stedet er altså også ganske single-venligt.

Det nye sted har normale åbningstider alle hverdage og åbent til sen aften fredage og lørdage. Thomas Spelling har ikke helt lagt sig fast på præcise åbningstider endnu, men han fortæller at »hvis der er god stemning, så holder vi bare åbent et par timer mere«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der vil være en let morgenmad på kortet fra starten: et æg, en god ost, yoghurt osv. fra morgenstunden. Og måske kommer der en sandwich til frokost på et tidspunkt. Alt sammen med fokus på gode råvarer fra f.eks. Birkemosegaard.

Krydr din dürum på fredag

På fredag klokken 16:00 åbner det nye sted med et brag.

Der er gratis vin til de første, der kan købes mad (også vegetarer) og der er koncert med Eva-Louise og Klaus Nørgaard (klokken 19:00).

Aftenen slutter med dj’s og bar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce