Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KYS. Det handler både om forelskelse og det, der - måske - kommer derefter, når Nationalmuseet fejrer valentinsdag. Arkivfoto: Joachim Adrian
Foto: ADRIAN JOACHIM

KYS. Det handler både om forelskelse og det, der - måske - kommer derefter, når Nationalmuseet fejrer valentinsdag. Arkivfoto: Joachim Adrian

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kærligheden klør på Nationalmuseet

Glæd dig både den store kærlighed og den knap så søde kløe.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis der er en, du har kær, er det på søndag, du skal vise det.

Eller … ret beset skal du jo sådan set vise det hver eneste dag på året, men det er på søndag, byens blomsterbutikker har ekstra mange langstilkede roser på lager, og supermarkederne sælger tysk mælkechokolade formet som hjerter.

På søndag er det nemlig valentinsdag, og den amerikanske tradition er efterhånden ved at vinde så meget indpas herhjemme, at København byder på mere eller mindre kærlighedskulrede events hele denne weekend.

Det gjorde du bare ikke, Poul!

Fredag kan du for eksempel tage omkring Nationalmuseet, hvor de har sat en hel aften af til den svære kærlighed. Fra kl. 16 kan du blandt andet komme til foredrag om himmelsenge og høre om Struensee og Caroline Mathilde, Elvira Madigan og Sixten Sparre og andre af historiens tragiske kærlighedshistorier. Du kan også danse tæt til romantiske beats, høre frække godnathistorier og få en astrolog til at tjekke, hvor længe du skal vente på den store kærlighed.

Og apropos den store, men ikke helt så lette kærlighed: Du kan også møde Lene Konrad – det var hende, der i 2015 blev ’Gift ved første blik’ med knudemanden Poul, som glemte at købe øl til hende, selv om hun havde givet ham en billet til Roskilde Festival i bryllupsgave. De to er selvsagt ikke gift længere. Til gengæld har Lene psykologen Thomas Markersen, der også optrådte i det populære DR-program, med sig fredag, hvor det blandt andet skal handle om de høje forventninger, vi i dag har til kærligheden.

For 25 kroner seksuel underverden

Med til kærlighed hører som bekendt sex, og med til sex hører nogle gange en udefinerbar kløe i skridtet, som bare ikke vil gå væk, før man har været en tur omkring den anonyme klinik for kønssygdomme på Bispebjerg. Måske er du en af dem, som har måttet igennem en skrap penicillinkur efter en lidt for sjov nat på lagenerne. Måske er du sluppet med skrækken.

Men uanset hvad kan du glæde dig over, at det med kønssygdomme langt fra er en ny ting. I 1815 indførte Frederik VI for eksempel et uofficielt politiregulativ, som skulle regulere prostitution for at minimere seksuelt overførte sygdomme. Den sag og meget mere kan du høre mere om, når Nationalmuseet torsdag morgen inviterer til morgensalon om den seksuelle underverden i København i 1700- og 1800-tallet.

Det koster sølle 25 kr. at være med. Og så er morgenkaffen endda inkluderet.

Københavns seksuelle underverden. 11. feb. kl. 8.30-9.30. Nationalmuseet, Kbh. K.

KærlighedsNatNight. 12. feb. kl. 16-22. Nationalmuseet, Kbh. K.

Læs mere:

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?