Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

VINDER. Henrik Vesterberg overrækker prisen til Morten Kaltoft og Emil Alsbo fra Osteria 16 i Haderslevsgade 16 på Vesterbro.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se video: Osteria 16 på Vesterbro vinder IBYEN-prisen

Henne om hjørnet - i hullet i væggen. En af byens mindste spisesteder er også byens bedste.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I Haderslevgade har den spæde forårssol fået Morten Kaltoft og Emil Alsbo til at trække stole og borde ud på fortovet foran nummer 16, hvor de to indehavere sammen med to tredjedele af det samlede personale: Jane-Kristine Demuth og Christina Leonora Steffensen, forsøger at skylle oplevelsen af den nyerhvervede titel ned med et par flasker italiensk mineralvand.

»Vi er da enormt glade for prisen. Ikke fordi vi ligefrem har spekuleret i at skulle vinde den. Men jeg kunne da godt mærke, at da jeg fik at vide, at vi var blevet nomineret til IBYEN-prisen, ville jeg have det allerbedst med at vinde den«, griner Morten Kaltoft få timer efter optællingen viste, at Osteria 16 er kåret som byens bedste spiseted af IBYENS læsere.

Af de forsamlede er Morten Kaltoft klart den med mest erfaring fra restaurationsbranchen. Sammen med den tidligere Era Ora-køkkenchef Fabbio Mazon har Kaltoft i flere år drevet de tre italienske FAMO-restauranter på henholdsvis Østerbro, Gl. Kongevej og i Saxogade.

Morten Kaltoft er ikke blot en dreven restauratør ud i det italienske. Hans viden om støvlelandet er så stor, at han nu er blevet en af dem DR2-Morgen ringer til, når de skal have en begavet kommentar til det italienske parlamentsvalg.

Kaltofts store viden om det italienske køkken er med Osteria 16, der åbnede i oktober sidste år, kommet i spil med ungdomsvennen fra Hillerød, Emil Alsbos fornemmelse for iscenesættelse af sociale rum, indretning og atmosfære. Alsbo har hentet det meste af sin erhvervserfaring fra den københavnske kunstverden.

Man kan finde indtil flere restaurationer i byen, der kopierer det italienske køkken til perfektion. Men den særlige afslappede syditalienske stemning, feriedanskerne i tidens løb har sendt meget valuta ud af landet for at opleve, har vist sig at være vanskelig at omsætte til den københavnske stenbro.

Ikke desto mindre er dette ambitionen med Osteria 16: afslappet, rummelig stemning med kvaliteten i top.

»Her er ikke så meget plads. Men vi mener det virkelig når vi siger, at Osteria skal være et sted for alle. Både dem der vil have den helt store antipasti-middag. Og naboen der bare skal have en hotdog på vej hjem i seng«, siger Emil Alsbo.

Eller som tjeneren Christina udtrykker det:

»Når folk kommer forbi klokken 22 bare for at få en sjus og være en del af atmosfæren herinde, så mærker vi, at det vi er i gang med at skabe er mere end bare et godt spisested«.

Annonce

IBYEN

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Ivan Boll

På restaurant for 25 kroner:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud i december

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden