Tøftøf. Enghave Station er død. Carlsberg Station lever.
Foto: Gottlieb Paludan Architects

Tøftøf. Enghave Station er død. Carlsberg Station lever.

Byliv

Nu åbner Københavns nye S-togsstation

Den nye station i Carlsberg Byen ventes at blive en af hovedstadens mest travle.

Byliv

På søndag ved middagstid åbner noget så sjældent som en ny S-togsstation i København.

Carlsberg Station hedder stoppet, der afløser den nuværende Enghave Station.

S-togsstationen forventes at blive en af hovedstadens mest benyttede, og åbningen markeres med en officiel fejring og indvielse. Her deltager bl.a. transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) og DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen.

Åbningen markeres med et særtog, der afgår fra Østerport Station klokken 11.20. Det er dog kun for særligt indbudte gæster.

What, en selfie med en bryggerhest!

Men når særtoget er vel ankommet til Carlsberg Station 11-12 minutter senere (forudsat der ikke er faldet køreledninger ned, og der ikke er knas med varme skinner, et nyt signalsystem eller andet S-togsagtigt), ja så byder Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen P/S, velkommen, hvorefter en række talere aktiveres, og snoren til perronen klippes.

Københavns jernbaneorkester vil spille ad flere omgange, og efter alt det formelle palaver kommer den virkelige belønning: Visit Carlsberg serverer kolde drikkevarer i en popup-bar, og man kan sågar få en selfie med en bryggerhest eller to.

Mens alle har travlt med at hylde den nye dreng i S-togsklassen, er der forhåbentlig også en venlig sjæl, der vil drikke en tår til Enghave Stations minde.

Stationen tages ud af drift klokken 12, når Carlsberg Station er blevet indviet. Når vi kommer frem til efteråret, skulle ethvert spor af den gamle station være væk. Out with the old ...

Carlsberg Station, officiel indvielse, søndag 3. juli klokken 11.30. Stationen tages officielt i brug fra klokken 12.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce