Grøntsager. Er du, ligesom Adam Price vild med grøntsager, så bliver weekenden en god en af slagsen. Resten må gemme sig i KØDbyen.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Grøntsager. Er du, ligesom Adam Price vild med grøntsager, så bliver weekenden en god en af slagsen. Resten må gemme sig i KØDbyen.

Byliv

Weekendguide: Byhave-, veganer-, øko- og genbrugstyperne får en fest

Resten kan spise kød på madfestival eller drikke sig rowdy til Mike Skinner.

Byliv

Københavner, weekenden står for døren.

Og det bliver en fest – især for veganere, der hader emballage, men elsker byhaver og genbrugslopper.

Resten kan i stedet indfinde sig på madfestival i Kødbyen eller på Rust, hvor Mike Skinner lægger vejen forbi, og du helt sikkert kan købe dig en ikke-økologisk øl.

Fredag: Mike Skinner, byhavefestival og veganer-fest

Foto: ARENSBAK HELLE

Fredagen byder på lidt blandede bolcher fra Nørrebros Byhavefestival. Der er dobbelt op på bålhygge med bl.a. urte-memory-spil og gedeklapning i De Gamles By, mens Byhaven 2200 nøjes med et oplæg om permakultur og bål. I Verdenshaven i Hans Tavsens Park kan børn bygge deres egne genbrugs-huler, mens TagTomat inviterer til fællesgrill i Husumgade. Der er også oplæg om krydderurter på Nørre Allé 7.

Lige imellem Nørreport og Kongens Nytorv åbner Den Veganske Butik på fredag, og det bliver fejret med åbningsfest – og godt 3.000 tilmeldte på Facebook. Butikken sørger for smagsprøver af vegansk vin og andre veganske godter, der vil være live jazz musik, og man kan møde andre »smukke veganere«. Samt, selvfølgelig, købe veganske varer med hjem.

På FABRIKKEN for Kunst og Design på Amager inviterer Alt_Cph16 til begivenheden ’Crosscuts’, der løber fra fredag til søndag. Her er workshops, performances, vandringer og samtaler i fællesskab med kunstnerkollektiver fra hele verden, som skal skabe krydsninger mellem kunst og omverdenen. Prøv kræfter med biokemiske køkkeneksperimenter, gå på interaktiv vandring eller deltag i en barrikade af oppustelige brosten.

Skal det hele være lidt mere rowdy end kunst-/veganerfest, ja så kan du passende tage forbi Rust på Guldbergsgade, hvor den tidligere frontmand for The Streets, Mike Skinner, kommer forbi med et DJ-set. Skinner har efterhånden lagt vejen forbi Rust et par gange, og han plejer sjældent at skuffe. Publikum er med andre ord sikret en aften med eklektisk musik, fra downtempo house til hip hop til drum'n'bass remixet med hans egne tracks.

Nørrebros Byhavefestival. 1.-4. sept. Læs om programmet på Facebook.

Åbningsfest for Den Veganske Butik. 2. sept. 17-21.00. Rosenborggade 12, Indre by. Facebook.

Alt_Cph16 Crosscuts. 2-4. sept. Sundholmsvej 46, Amager. Indgang: 50 kr. www.altcph.dk

Mike Skinner DJ-set. 2. sept. 23:00-05.00. Guldbergsgade 8, 2200 Nørrebro. Billetter.

Lørdag: Madfestival, løst marked og indvielsesfest i Enghaveparken

Foto: Odile Astorga

På lørdag ser Munchies Festival dagens lys – en helt ny madfestival, der foregår i Kødbyen mellem Space10 og Fiskebaren. Den kommer til at mætte både ører, øjne og maver med masser af foodtrucks (omkring 40 forskellige), som bl.a. Kiin Kiin, KUL og I’m A Kombo, der tilbyder tastings og hele retter. Der er også madtalks, en virtual reality farm, madkurser samt langbordsmiddag lørdag aften med internationale gæstekokke.

Et andet koncept, der også ser dagens lys på lørdag, er et lidt specielt supermarked. Nemlig LØS Market, der er det første 100% økologiske og emballagefri supermarked i København. Her kan man altså med andre ord købe præcis den mængde madvarer, man selv vælger. Ligesom i en bland-selv slikbutik. LØS Market åbner på Saxogade 77, og det bliver fejret med en åbningsfest med livemusik, underholdning og 10% på alle varer hele dagen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

150 meter derfra flyder vinen lifligt. Den argentinske vinbar Malbeck fejrer 10 års fødselsdag, og det markeres naturligvis med en stor fest. Om eftermiddagen bydes der på gratis vin og snacks på baren i Istedgade, der var Københavns første røgfri vinbar. Om aftenen er der mad + vino for en hundredelap, og DJ Noize & Friends står for lydtapetet. Senere på aftenen er det DJ T.O.M (fra Lulu Rouge), der sørger for festen.

Og nu du alligevel er på Istedgade, kan du jo lige tage et smut omkring Byens Forlag, der holder afslappet og uformel reception med øl, bogsalg og rockmusik. Anledningen er udgivelsen af bogen 'Årtiers Originaler', hvor journalist Anders Højberg Kamp fortæller en moderne danmarkshistorie gennem interviews med store personligheder som Marcel de Sade, Stig Møller, Klaus Riskær, Joan Ørting med flere.

Munchies Festival. 3.-4. sept. 10-18. Kødbyen. Læs mere på facebook.

LØS Market – Åbningsfest. 3. sept. 14-20:00. Saxogade 77, Vesterbro. Facebook.

Malbeck Vinbar, 3. sept. 15-02, Istedgade 61, Vesterbro. Facebook.

Bogreception, 3. sept. 17-21, Byens Forlag, Istedgade 102. Facebook.

Søndag: Lokalstival og lopper

Foto: RYE SKJOLDJENSEN ANDERS

Søndag lægger Otto Krabbes Plads atter græs til Vesterbro Lokalstival, som er en dag med masser af musik, lopper og god mad. Naturværkstedet Træstubben sætter fokus på bynaturen, Styltestine kigger forbi, og der bliver pustet en hoppeborg op. For de voksne byder dagen på tre koncerter; The Entrepreneurs, Niklas Schneidermann og Gustaf Ljunggren. Der er også backgammonturnering, og de lokale caféer samt restauranter lægger vejen forbi for at mætte din mave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Loppesæsonen lakker med enden, og Pumpehuset afholder deres allersidste loppemarked i denne omgang i Byhaven. Dagen byder på loppestande med tøj, vinyler og interiør, gode vibes i form af musik og kolde øko-pilsnere eller safte. I skrivende stund er der i øvrigt stadig ledige stande, hvis du vil sælge ud af godterne i stedet for at rage mere til dig – en stand koster 200 kroner.

Vesterbro Lokalstival. 4. sept. 13-18.00. Otto Krabbes Plads, Vesterbro. Facebook.

Pumpehusets Loppemarked. 4. sept. 10-16.00. Studiestræde 52, Indre by. Facebook.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN