En af årets musikfilm til CPH:DOX handler om Major Lazers legendariske gratiskoncert på Cuba, hvor op imod en halv million mennesker dukkede op. Foto
Foto: Tobias Selnæs Markussen

En af årets musikfilm til CPH:DOX handler om Major Lazers legendariske gratiskoncert på Cuba, hvor op imod en halv million mennesker dukkede op. Foto

Byliv

Major Lazer, afrikansk kassettebåndsfest og Anohni: Her er musikfilm- og koncertprogrammet på CPH:DOX

Dokumentarfilmfestivalen har offentliggjort sit musikprogram med masser af biografkoncerter, musikfilm og fester.

Byliv

CPH:DOX er mere end en filmfestival for dokumentarer. Festivalen har også et tætpakket musikprogram med koncerter, fester og film, og det har arrangørerne netop offentliggjort.

Programmet i år byder blandt andet på koncerter med Tindersticks, Abby og David Portner fra Animal Collective og Awesome Tapes from Africa. Der bliver visninger med film om Major Lazer, David Byrne og den norske discorevolution. Og så gæster Anohni, kendt som forsanger i Antony and the Johnsons, festivalen med et kurateret filmprogram.

I alt bliver det til 19 audiovisuelle koncerter, 20 musikdokumentarer og adskillige events.

Psykedelisk sofakoncert

Koncerterne er samlet under titlen AUDIO:VISUALS. Lyd og billede flettes sammen, og festivalen åbner op for alternative spillesteder og biografer som ramme for koncerterne.

Det hele åbner med søskendeparret Abby Portner og Avey Tare fra Animal Collective, som giver koncert i Kunsthal Charlottenborgs nye sofabiograf. Her kan man synke godt ned i de bløde sæder, smække de trætte fødder op og drømme sig langt væk under det psykedeliske liveshow.

Samme sted spiller de britiske sortseere i Tindersticks, som sidste år udgav det anmelderroste 'The Waiting Room'. I sofabiografen kan man også opleve en visning af Nikolaus Geyrhalters nye film ’Homo Sapiens’ med live-opført musik.

Discofest til de friske

Hvis fødderne ikke er trætte, og du hellere vil ud at svinge hofterne, er der også masser af fester på programmet.

For eksempel vises filmen ’Northern Disco Lights’, som handler om den norske disco-revival med kunstnere som Todd Terje og Lindstrøm, i Bremen Teater. Efter filmen er der koncert med Lindstrøm og derefter efterfest med dj's, masser af glimmer og svedige moves.

Det bliver med garanti også festligt, når kassettebåndet skal fejres i Absalon. Efter en dokumentar om båndspaghetti og undergrundsudgivelser kommer det hypede pladeselskab og musikkollektiv Awesome Tapes from Africa fra Brooklyn forbi og spiller alle deres yndlingskassettebånd fra det afrikanske kontinent.

På VEGA kan man opleve »elektroniske totaloplevelser« med canadiske Jacques Greene og Machinedrum, og på Cinameteket er der visninger af technodunkende koncertfilm med efterfester på Culture Box.

Danske indslag

Selvom CPH:DOX er en international festival, er der også plads til lidt lokalt på programmet.

I Absalon kan du opleve danske IRAH sammen med amerikanske Itasca. Du kan også høre den danske tegneserietegner Halfdan Pisket, der sidste år fik Politikens Frit Flet-pris, læse op, akkompagneret af musikerne i Lars Greve & Why Be.

Noget mere hårdt bliver det, når Pumpehuset lægger lokaler til et punkbal med det danske hardcore-band Halshug. Inden koncerten vises den danske film ‘The Allins’ om den afdøde punk-provo GG Allin.

Filmoplevelser fra Major Lazer til Anohni

SOUND & VISION hedder musikfilmprogrammet, og det byder på alt fra gakket j-pop i Japan til vildt liveshow med David Byrne, som bakkes op af cheerleaders og gæsteoptrædener fra blandt andre Blood Orange.

Man kan også opleve den historisk røvrystende basfest på Cuba med Major Lazer i dokumentarfilmen 'Give Me Future'. Op imod en halv million mennesker kom til den gratis koncert, som trioen gav i hovedstaden Havana, da de som et af de første amerikanske bands gav koncert i det socialistiske land, efter den nye diplomatisk aftale med USA var indgået.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den tidligere forsanger i Antony and the Johnsons, Anohni, der sidste år udgav sit debutalbum som solokunstner, gæster også festivalen. Hun har kurateret et filmprogram med værker, der har haft betydning for hendes egen kunstneriske udvikling, og som giver »et bud på en modstrategi i en tid, hvor had og intolerance er på fremmarch«.

»The party to end all parties«

Hele molevitten ender med CPH:DOX' store afslutningsfest i Bremen Teater. En fest, der ifølge arrangørerne selv bliver »the party to end all parties«.

Først vil der være en visning af filmen 'DRIB'. Den norske film kritiserer et bestemt energidrikfirmas planlagte, men senere afbrudte, reklamekampagne. Energidrikfirmaet truede med søgsmål, så instruktøren har været at opfinde en fiktiv energidrik og fortælle historien ud fra denne.

Efter filmen er der koncert med synthpop-duoen Smerz, britiske Powell og danske TAN, hvis »Miami Vice-klingende euro-wave vil sprede forårs-stemning på samme nat, vi stiller urene om til sommertid«.

CPH:DOX. 16. til 26. marts i København og i biografer over hele landet. Billetsalget til koncerterne er gået i gang på cphdox.dk, mens billetsalget til filmene åbner 1. marts.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce